25. listopadu 2014 • 05:00

Pilař chodí rád k zemi, tvrdí Daněk. Jak se chová při faulech?

Autor: jav, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO + ANKETA | Poznámka Lukáše Váchy o "Letci Pilařovi", kterou sparťanský záložník umístil na Twitter po utkání Plzně s Bohemians (2:1), rozproudila vášnivé diskuze. V anketě serveru iSport.cz jsme oslovili fotbalové experty s dvěma otázkami. Stojí spíš za západočeským záložníkem, nebo mu vyčítají, že padá na zem rád a příliš často? Ve videu se podívejte na to, po jakých zákrocích Pilař letos na podzim spadl a pískala se na něj penalta.



1. Myslíte si, že Václav Pilař zákroky na svou osobu přihrává?
2. Může být spor s Lukášem Váchou problémem pro národní tým?

Josef Němec, bývalý záložník

1. Venca Pilař si v takových situacích rád pomůže, vychází to z jeho menší postavy. Osobně si myslím, že to není nic špatného, neskáče šipky, nedělá teatrální věci. Je to rychlostní typ, má hodně nízko těžiště, obránci to s ním mají složité.
2. Tohle by se projevit nemělo. Osobně těmto věcem vůbec nerozumím. Je pro mě nepochopitelné, že má někdo potřebu nějak veřejně prezentovat svůj názor a něco komentovat. Každý jsme nějaký, já tohle neuznávám. Myslím si, že se to na fungování reprezentace vůbec neprojeví.

Pilař chodí rád k zemi, tvrdí Daněk. Jak se chová při faulech?
Video se připravuje ...

Přemysl Bičovský, trenér

1. Je to těžké posoudit, v televizi je to vidět úplně jinak než přímo na stadionu. Stačí malé škobrtnutí od obránce a útočící hráč jde nekontrolovatelně k zemi. I kdyby to však Pilař přihrával, považuji to za naprosto normální. Dělá to tak většina fotbalistů, děje se to všude.
2. Určitě se to na národním týmu neprojeví. Reprezentace je úplně něčem jiném, funguje v odlišné atmosféře a prostředí. Takové špičkování mezi hráči je docela běžné, trenér Vrba si určitě dobře ohlídá, aby to chod jeho mužstva nijak neovlivnilo.

CELÝ SESTŘIH: Viktoria Plzeň - Bohemians 1905 2:1
Video se připravuje ...

Václav Daněk, bývalý útočník

1. Určitě to nebyla první taková situace. Zrovna Pilař je hráčem, který se ani trochu nesnaží souboje ustát, naopak chodí strašně rád k zemi. Pro mě až nemile často. Ony to většinou fauly jsou, na druhé straně chápu obránce, kteří jsou pak trochu naštvaní. Pořád se mluví o tom, že fotbal je mužský sport, ale tohle s tím nemá nic společného. Pilař je jedním z hráčů, který pro mě padá až nemile často. Já jsem na tohle nikdy nehrál, i jako trenér v mládežnických kategoriích jsem byl proti tomu a chtěl jsem, aby se hráči tu situaci pokusili ustát. Chápu obránce, kteří jsou po takových situacích rozzlobení.
2. Na národní tým to určitě dopad mít nebude, rozhodně bych z toho nedělal nějakou kovbojku. Samozřejmě je otázka, co by Vácha říkal v situaci, kdybychom takový gól vstřelili v kvalifikaci proti Islandu. S reprezentací bych to však nespojoval, to by na tom byla hodně špatně, kdyby jí to mělo nějak ovlivnit.

Titulní strana deníku Sport Titulní strana deníku SportFoto Sport

Vlastimil Palička, expert

1. Tyhle situace neschvaluji, konkrétně v utkání proti Bohemians bych se ale na Pilaře nezlobil. Natlačil se před obránce, byl v obrovské výhodě. Pokud jsem se díval pozorně, tak mu soupeř i brnkl o patu. Pilař nevyvíjel maximální úsilí, aby situaci ustál, ale proč by to také dělal? Dokázal využít svého postavení, nepodezříval bych ho, že je nějakým letcem.
2. Oni už spolu měli incident během vzájemného utkání, možná to je nějaké pokračování. Ale tam je rozhodující, jak to Vácha myslel. Rozhodně bych to nedramatizoval, spíš je to ze strany záložníka Sparty taková klukovina. Nemyslím si, že by to mělo nějak narušit atmosféru v reprezentaci.“

UNIKÁTNÍ VIDEO: Horváth a spol. utíkali před sprchou, pak udolali Bohemku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud