Pavel Janega
25. listopadu 2014 • 09:56

Hvězdy na útěku! Nivalda chce Jablonec, Mahmutoviče prý láká Plzeň

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Teplice smutní. A jsou smířené s tím, že přijdou o dvě největší esa. Útočník Aidin Mahmutovič čeká na nabídky, záložník Nivaldo chce odejít do Jablonce. V jeho případě už dokonce započala jednání. Jde jen o to, zda vymění žlutý dres za zelenobílý v zimě, nebo až v létě po vypršení smlouvy.



O možném Nivaldově transferu do Jablonce informoval deník Sport už v sobotu. Nyní Teplice oficiálně potvrzují, že se na toto téma už bavily se zástupci klubu Miroslava Pelty. „Uskutečnila se úvodní schůzka, na které jsme si vyměnili názory na situaci. Ale konkrétní jednání o částkách ještě neproběhla,“ řekl sportovní ředitel Jan Skýpala.

U Nivalda je z pohledu Teplic problém v tom, že kapverdskému záložníkovi končí v létě smlouva a novou odmítá prodloužit. „Sdělil nám, že tady pokračovat nechce. Zdůvodnil to finančním aspektem,“ prozradil Skýpala.

Jablonec je podle informací Sportu ochotný Nivaldovi až zdvojnásobit plat. Navíc má výhodu v tom, že příští sezonu s velkou pravděpodobností bude hrát evropské poháry. Šance ukázat se před zraky věhlasných klubů je lákává. Možná i proto se zatím netváří na jinou nabídku z USA, odkud hází laso Sporting Kansas City hrající Major League Soccer.

Aidin Mahmutovič už není v Teplicích spokojenýFoto Michal Beránek (Sport)

Lednové přestupové okno je pro Teplice poslední šancí, jak Nivalda zpeněžit. Po sezoně by totiž odešel za tabulkovou cenu. Nicméně útěk mu fanoušci nemohou vyčítat.

Od začátku byly obě strany gentlemansky dohodnuté na tom, že po vypršení dvouleté smlouvy Nivaldo odejde. „Už tehdy říkal, že se chce přes Teplice dostat do zahraničního klubu. Ale překvapuje nás, že je skoro schopný si vybrat Jablonec. To přiznáváme,“ podotkl Skýpala.

V případě Aidina Mahmutoviče, který na konci září otevřeně vyslovil přání odejít z Teplic, se čeká na nabídky. Ačkoliv žádná konkrétní na Stínadla ještě nedorazila, některé celky už sondují situaci a chtějí vědět, zda by o jejich nabídku měl bosenský forvard zájem.

„Zatím to jsou pouze týmy z ciziny, nemůžu být ovšem konkrétní,“ omluvil se Skýpala. Podle informací Sportu jde především o polské kluby. Také se však spekuluje o zájmu Plzně, která by ráda vyztužila útok o hotového útočníka. Podle Skýpaly ale s Viktorií žádný kontakt neproběhl.

Náhradu za Mahmutoviče každopádně mají Teplice již vyřešenou. Amatérskou smlouvu do konce roku podepsaly s bývalým útočníkem Alenem Melunovičem, jenž nastoupil v posledním zápase s Duklou. V Teplicích již působil téměř čtyři roky, než v únoru 2013 odešel do Sarajeva.

Fanoušky Teplic může těšit alespoň to, že na rozdíl od Nivalda a Mahmutoviče má před podpisem nové smlouvy jiný hvězdný cizinec Franci Litsingi. „Zatím nejsme u konce, stále jednáme. Ale v jeho případě se cítím optimisticky,“ zakončil Skýpala.

Je to tam, cvedeme 2:0. Nivaldo tečovanou ranou zajistil Teplicím dvoubrankový náskok
Je to tam, cvedeme 2:0. Nivaldo tečovanou ranou zajistil Teplicím dvoubrankový náskok

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud