Michal Koštuřík
10. prosince 2014 • 18:00

Pelta sehnal první posilu. Jablonec vyfoukl Masopusta Plzni i Spartě!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VÍME PRVNÍ | „Galacticos“ dál sílí! Nenasytný Jablonec podle informací iSport.cz angažoval Lukáše Masopusta, mladou hvězdu z Jihlavy. Přestup za minimálně deset milionů korun má platnost od ledna, zimní přípravu tak už mladý záložník rozjede na severu Čech. „Byla by to pro mě výzva, zase bych se o něco pral,“ souhlasí s transferem jednadvacetiletý talent, první posila Peltova celku.



Obě strany zatím mlží, k významnému obchodu se nevyjadřují. Ale je to hotová věc, dohoda je na stole. Všechny strany se na přestupu dohodly, Masopust se stane hráčem Jablonce. „Asi bych to chtěl zkusit. Mám své osobní cíle a ambice, kterým bych se mohl přiblížit,“ uvedl Masopust pro iSport.cz.

Přestup dotáhli jablonecký boss Miroslav Pelta s hráčovým agentem Pavlem Paskou. Záložník se informaci dozvěděl až ve středu odpoledne a dohodu posvětil.

Každopádně je nyní pro Masopusta prioritní jeho zdravotní stav. Šikovný sprinter si před posledním kolem se Spartou natrhl sval a během prosince ho doléčuje. „Na začátek zimní přípravu snad budu v pořádku,“ doufal. „Lukáše přibrzdilo v kariéře zdraví,“ podotkl ředitel Vysočiny Zdeněk Tulis.

Nadaný záložník vynechal valnou část podzimu kvůli operaci kolena, naskočil jen třikrát jako střídající hráč. Přesto dokázal skórovat proti Plzni. V Česku platí za velký talent s budoucností v přední evropské soutěži. Kromě Jablonce o něj dlouhodobě usilovaly Sparta i Plzeň. „Před zraněním o něj měl zájem i německý Freiburg,“ připomněl Tulis laso z bundesligy.

Nakonec se ale smál „kouzelník“ Pelta…

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud