Jonáš Bartoš
11. května 2016 • 23:35

Limberský za volant! Plzeňské oslavy odstartoval jako „řidič“ autobusu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Porážka neporážka, fotbalová Plzeň se ponořila do mistrovské euforie. Viktoria s Jabloncem sice v předposledním kole Synot ligy padla 1:2, přebírání poháru a následné oslavy jí to ale rozhodně nezkazilo. Juchání odstartovalo už na stadionu, hráči s fanoušky se pak v otevřeném autobuse tradičně přesunuli na náměstí. Tuhle příležitost si nenechal ujít David Limberský, který se podporován fanoušky i spoluhráči posadil za volant a užíval si „řízení“ zatím stojícího autobusu.



Viktoria Plzeň poprvé v historii obhájila ligový titul. Definitivně si ho pojistila v předchozím domácím duelu s Baníkem Ostrava, až po utkání s Jabloncem ale došlo k oficiálnímu předání poháru a následným oslavám na náměstí.

Hráči s trenéry, realizačním týmem včetně generálního ředitele klubu Adolfa Šádka a majitele klubu Tomáše Paclíka se ze stadionu přesouval do centra Plzně v otevřeném autobuse, už od Štruncových sadů ho doprovázel bouřlivý aplaus. „Limba, za volant, „Limba, za volant,“ volali hráči společně s fanoušky.

Marián Čišovský na tribuně při zápase s Jabloncem.
Marián Čišovský na tribuně při zápase s Jabloncem.

Naráželi na hráčovu podzimní aféru, kdy plzeňský obránce řídil opilý a naboural své bentley, v následném zápase v Příbrami pak jednu z branek slavil fiktivním točením volantu. Za svůj prohřešek přišel o řidičský průkaz a od klubu dostal více jak milionovou pokutu.

Euforie na plzeňském náměstí. Takhle slaví mistři
Video se připravuje ...

Ve středu večer se ale narážkou na Limberského průšvihy začal slavit titul. Pro Viktorii už čtvrtý v historii, týmu se to povedlo v posledních šesti letech. Mužstvo před půl desátou večer přijelo na zaplněné náměstí, kde ho vítali nadšení fanoušci.

Šampaňské teklo proudem, fanoušci spolu s celým týmem si pozpěvovali známé pokřiky. Speciálním hostem byl slovenský zpěvák Peter Nagy, na pódiu před početným publikem vystřihl své největší hitovky.

Pohár, šampaňské a euforie! V Plzni vypukly mistrovské oslavy
Video se připravuje ...

Celému programu velel s mikrofonem v ruce Pavel Horváth. Muž, který v Plzni zažil všechny čtyři tituly, tentokrát ho slavil poprvé coby asistent trenéra. Nechyběly pokřiky na Pavla Fořta, Milana Petrželu, Michala Ďuriše, Matúše Kozáčika, trenéra Karla Krejčího a další hráče. Skandovalo se i jméno Mariána Čišovského, který bojuje s vážnou nemocí a hráčům k titulu přišel popřát osobně do šatny.

Program na náměstí zakončil velký ohňostroj, doprovázený vítěznou hymnou We Are The Champions, po ní následovala hymna fotbalového týmu. Členové mužstva poté naskákali do připraveného autobusu a vydali se slavit do jedné z plzeňských restaurací.

Euforie na hřišti. Plzeň převzala pohár pro mistra
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Jablonec 1:2. Domácí přebrali pohár pro mistra
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud