Stanislav Hrabě
4. července 2016 • 10:40

Přestup Škody do Číny brzdí peníze. Máme jiné představy, říká agent

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pravděpodobnost, že Slavia Praha přijde o svého výstavního kanonýra Milana Škodu, se téměř blíží jistotě. Opakovaná nabídka z Číny, která se objevila už v zimě, opět leží na stole a měla by být tentokrát vyslyšena. „Milan do zahraničí chce,“ sdělil postoj svého klienta jeho agent Jiří Stejskal. Pro třicetiletého útočníka je to patrně poslední možnost, jak zkusit něco jiného než českou ligu. Nehodlá ji proto promrhat.



Má sice ještě smlouvu na dva roky do června 2018, ale rovněž od nejvyššího představitele klubu Jaroslava Tvrdíka , zástupce majoritního vlastníka čínské obchodní společnosti CEFC, příslib, že za věrné služby bude moci v případě zajímavé nabídky odejít. Toto spojení předznamenává, že střelec Milan Škoda po čtyřech a půl letech Eden opustí. Chce jít do Číny.

„U Milana Škody nevíme, kdy se připojí, protože se jedná o jeho prodeji do Číny. Mělo by to trvat zhruba do pondělí,“ uvedl trenér Slavie Dušan Uhrin mladší pro klubový web po sobotním vítězství červenobílých na přípravném turnaji v Čelákovicích. Obava, že reprezentační útočník se vydá do zahraničí, se začala naplňovat.

„Zatím není nic podepsáno, nic dohodnuto,“ odkládá Škodův odchod jeho agent Jiří Stejskal. Ovšem naděje, že by nakonec mohl vynikající hlavičkář zůstat, neživí. „Milan do zahraničí chce,“ zdůrazňuje hráčovo přání. Jen by rozhodnuto nemuselo být už dnes. „Není vyloučeno, že jednání ještě nějakou dobu potrvají. Představy zainteresovaných stran jsou různé,“ naznačuje Stejskal, že jejich předmětem jsou peníze. „Do odletu mužstva na generálku před novou sezonou (6. července) by mělo být rozhodnuto,“ sděluje Michal Býček z oddělení komunikace.

Nejvyšší představitel pražského klubu Jaroslav Tvrdík nikdy neskrýval osobní vztah ke Škodovi, dobře si stejně jako ostatní členové vedení i fanoušci uvědomoval, že jeho góly tahaly v nejtěžších dobách Slavii z bahna. Jeho předchůdce Jiří Šimáně dokonce podmínil investiční i osobní vstup do nejstaršího českého klubu Škodovým setrváním, čímž v září loňského roku padlo už téměř hotové angažmá v tureckém Sivassporu.

Vedení Slavie v listopadu prodloužilo hráči smlouvu a výrazně mu zvedlo plat, mluví se o 350 tisících korun měsíčně. V lednu dostal lukrativní nabídku z čínské strany, kdy by si za dva a půl roku vydělal okolo 60 milionů korun. Po dohodě s Tvrdíkem ji odmítl, získal ovšem příslib volnosti v letním přestupovém okně.

Snaha ještě ho udržet byla velkorysá. Tvrdík nabídl Škodovi jednorázovou odměnu 15 milionů korun, když zůstane. Zároveň ovšem potvrdil, že slib volného odchodu platí. „Slovo dodržíme.,“ vyjádřil se na svém Twitteru. „Všechno je možné,“ říká sice agent Stejskal na základě letitých zkušeností, kdy se jasné záležitosti ohledně přestupů nakonec převrátily jiným směrem.

U Škody tak zásadní obrat ovšem nepředpokládá. Český reprezentant, jenž se zviditelnil na nedávném EURO ve Francii krásným gólem hlavou do chorvatské sítě, by si rád vyzkoušel zahraniční angažmá. A odchod do Číny vidí jako poslední možnost.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

TOP 5 gólů Slavie v lize: Rána v derby či Hušbauerova dělovka
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud