13. července 2016 • 10:27

HOTOVO! Baroš prošel zdravotní prohlídkou a už patří Liberci

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý fotbalový reprezentant Milan Baroš odešel z Mladé Boleslavi do Liberce, kde dnes úspěšně absolvoval zdravotní prohlídku a podepsal roční smlouvu. Slovan o tom informoval na svých internetových stránkách.



"Líbilo se mi, jak se mnou trenér (Jindřich Trpišovský) mluvil na rovinu. Přesně mi řekl, co po mně chce, jak si to představuje, a to mě lákalo. Chtěl bych pomoct v kabině, ale hlavně na hřišti," uvedl Baroš pro klubový web. "Společný cíl je jednoduchý: zkusit postoupit do základní skupiny Evropské ligy a hrát co nejlépe v lize," doplnil čtyřiatřicetiletý útočník.

Vítěz Ligy mistrů z roku 2005 a druhý nejlepší střelec v historii českého národního týmu přišel do Boleslavi před rokem z Ostravy a uzavřel dvouletý kontrakt. V minulé sezoně zasáhl do 21 ligových zápasů a dal šest gólů. Rodák z Valašského Meziříčí se však natrvalo do základní sestavy neprobojoval a s úřadujícím vítězem MOL Cupu se domluvil na ukončení spolupráce.

"Věřím, že dostanu víc prostoru než třeba v loňské sezoně. Pro mě je teď hlavní, abych zůstal zdravý, pak budu moct klubu naplno pomoci," upozornil Baroš, který se s Trpišovským o možném přesunu do Liberce poprvé bavil zhruba před měsícem a půl.

"Byl jsem pod smlouvou v Boleslavi, a proto jsme se dohodli, že tomu necháme čas. Teď se varianta, že bych přestoupil, znovu objevila a já se rozhodl, že bych to chtěl zkusit a za Slovan hrát," konstatoval nejlepší střelec mistrovství Evropy 2004. K novým spoluhráčům se připojí až příští týden.

Zacelí mezero po Bakošovi?

Bývalý hráč Liverpoolu, Aston Villy, Portsmouthu, Lyonu, Galatasaraye Istanbul a Antalyasporu v české nejvyšší soutěži odehrál 120 utkání a vstřelil 35 branek. V Liberci má Baroš zacelit mezeru po odchodu slovenského útočníka Marka Bakoše do Plzně.

"Smlouvu má na příští sezonu a věřím, že nás to dohromady bude tak bavit, že tu Milan stráví ještě delší čas. Věřím, že nám pomůže nejen v kabině, ale také na hřišti svými zkušenostmi. Získali jsme v něm velkou osobnost," řekl sportovní ředitel Slovanu Jan Nezmar.

"Je to člověk, který toho ve fotbale dokázal ve své hráčské kariéře možná nejvíc z českých fotbalistů. Vyhrál Ligu mistrů, je to zkrátka obrovská studnice zkušeností. Věřím, že nám pomůže i v kabině určitým vůdcovstvím a mentorstvím," přidal kouč Trpišovský.

Severočeši, které čeká 3. předkolo Evropské ligy, už v létě vedle Baroše získali záložníky Jana Navrátila, Petra Ševčíka, Slováka Filipa Lesniaka, obránce Milana Nitrianského a na hostování křídelního hráče Egona Vůcha a ruského útočníka Nikolaje Komličenka.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud