27. července 2016 • 17:55

Fanoušci Baníku zuří: Holzer zklamal, to Nedvěd ukázal v Juventusu srdce

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestoupit z Baníku Ostrava do Sparty, to se u fanoušků ve Slezsku neodpouští. Již brzy to zřejmě pozná na vlastní kůži čerstvá posila Letenských Daniel Holzer. Dvacetiletý záložník, který po sestupu Baníku raději zvolil angažmá v Praze, dostává na sociálních sítích od ostravských fanoušků co proto. Kromě přestupu k velkému rivalovi mu vytýkají, že se nezachoval jako správný srdcař a opustil klub, když se chystá na návrat do první ligy.



„Je to pro mě velký posun v kariéře. Poté, co jsem strávil celý život v Baníku Ostrava, jsem cítil, že potřebuji změnu. Tohle je posun nahoru,“ komentoval přestup na Letnou pro klubový web mládežnický reprezentant. Takový názor ale ostravští fanoušci nesdílí. Odchod klíčového hráče Baníku razantně odsuzují.

„Tenhle přestup se neměl stát. Kdyby měl srdíčko, tak se pokusí Baník vytáhnout do první ligy. Vzpomněl jsem si na situaci Juventusu, na Nedvěda , Buffona . (Klub v roce 2006 sestoupil z první ligy a někteří klíčoví hráči zůstali, pozn. autora) Za rok bych jeho odchod pochopil a přál mu ho, ale takhle… Je to sr*č,“ napsal pod příspěvek o Holzerově odchodu do Sparty fanoušek Kěnybz Hladný na facebookové stránce ostravských příznivců, která čítá skoro 35 tisíc členů.

Přidali se i další. „Bude litovat, sotva si tam zahraje,“ napsal Patrik Tobiáš. „Tyhle odchody zbytečně moc bolí,“ přidal se David Drexler. „Do zku*vené Sparty se nepřestupuje. Škoda toho kluka. Kamkoli jinam mu to přeji, ale tam ne,“ napsal zase Tomáš Balcárek.

Olomouc - Ostrava: Holzer si narazil s Hrubým a Baník vede 1:0
Video se připravuje ...

V minulosti z Baníku do Sparty přišli hráči jako třeba Tomáš Řepka , Libor Sionko, René Bolf, či Zdeněk Pospěch. Největší mediální humbuk však rozpoutal transfer Miroslava Matušoviče, který do Prahy přišel po mistrovské sezoně v roce 2005 a kromě nadávek od fanoušků Baníku, to měl těžké i u sparťanského kotle. 

To Holzer si angažmá na Letné pochvaluje. „Byl jsem se podívat na zápas se Steauou a atmosféra byla výborná. Je to tu na špičkové úrovni, máme tu neskutečný servis. Na tréninku je to pěkná jízda. Zatím si můžu všechno jen pochvalovat,“ popisoval své prvotní dojmy v klubovém rozhovoru.

Ve Spartě se má pokusit zacelit místo po odchodu Ladislava Krejčího , který přestoupil do italské Boloni. „Výzva to je velká. Láďa toho má hodně za sebou, hraje za repre a dostal se výš. Já se budu snažit ho nahradit a jít v jeho stopách,“ dodal Holzer.

Ostrava - Zlín: Baník vede nad Zlínem 1:0! Trefil se Holzer
Video se připravuje ...

Ostrava - Brno: Holzer trefil tyč! Škoda v zápětí přestřelil
Video se připravuje ...

Daniel Holzer přestoupil do Sparty od rivala z Baníku Ostrava
Daniel Holzer přestoupil do Sparty od rivala z Baníku Ostrava

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud