19. března 2013 • 15:56

Čech se spekulacím o Arsenalu usmíval. Nedovedu si to představit, říká

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Britský Daily Mail přinesl v úterý dopoledne zajímavou informaci. Petr Čech má být podle zmíněného deníku na seznamu možných posil Arsenalu. To by byl přestup jako hrom! Opora londýnské Chelsea se ale možnému transferu jen pousmála. „Nikdo mě nekontaktoval,“ řekl třicetiletý gólman na reprezentačním srazu.



Podle svých slov noviny často nečte, ale o článku o něm a Arsenalu dobře věděl. „Zajímavá informace. Ale je to taková spekulace, že snad ani nemá cenu ji komentovat. O ničem nevím, nikdo mě nekontaktoval. Ani si to pořádně nedovedu představit,“ přiznal gólman.

Čech vylučuje, že by o Arsenalu vůbec přemýšlel. „Podobné spekulace ani nevnímám. Ale když se ta informace ke mně dostane, samozřejmě se dívám, o co jde. Abych věděl, co k tomu říct,“ prohlásil.

„Ale jsou hráči, kteří články v novinách řeší. Někdo si čte reporty ze zápasu, co se o něm kde napsalo. Já tohle nedělám, noviny nečtu právě kvůli podobným věcem. Už to beru hodně s rezervou,“ dodal Čech.

Platí tak to, co už několikrát veřejně sdělil. Že pokud by vůbec k přestupu z Chelsea došlo, nešel by do jiného klubu v Premier League. V Chelsea navíc nedávno prodloužil smlouvu, kontrakt má do roku 2016. V dresu „blues“ chytá od roku 2004 a vypracoval se v neotřesitelnou týmovou jedničku.

Pokud by Čech přeci jen uvažoval o změně dresu, mohl by zvolit španělskou variantu. Kluby odpovídající jeho kvalitám a ambicím jsou na Pyrenejském poloostrově dva. Real Madrid, který má svého Casillase, a Barcelona.

Tam v létě nového brankáře budou potřebovat. Dlouholetá jednička Victor Valdés neprodloužil smlouvu a chce zkusit angažmá v jiném klubu. Barcelona nejvíc pošilhává po Thibaultu Courtoisovi. Talentovaný Belgičan patří Chelsea, momentálně záři na hostování v Atlétiku Madrid.

Petr Čech děkuje divákům Chelsea
Petr Čech děkuje divákům Chelsea

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud