2. ledna 2016 • 04:30

Výjimečná série! Messi odehrál 500 zápasů, Čechovi ale gól nedal

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na triku má Petr Čech 170 čistých kont v Premier League, nikdo v Anglii není lepší. A to není jediná věc, kterou se český reprezentant může pochlubit. Třeba slavný Argentinec Lionel Messi mu nikdy nedal gól a to proti sobě hráli už osmkrát. V roce 2016 se proti sobě postaví znovu v Lize mistrů, kde se Barcelona v osmifinále utká s Arsenalem.



„Když tu sérii protáhnu, tak to bude skvělé. Ale když mi Messi dá hattrick a Arsenal postoupí, tak mi to vadit nebude,“ svěřil se anglickým médiím gólman Arsenalu. Takových gólmanů, kteří by proti slavnému Argentinci tolikrát hráli a nedostali ani gól, kromě Čecha moc nebude…

Se čtyřnásobným držitelem Zlatého míče se utká znovu v únoru, kdy na „kanonýry“ čeká bitva v Lize mistrů s Katalánci. A Čech by si rád svou impozantní sérii vylepšil. „Je to skvělé, když slyšíte, kolik už jsem toho proti Messimu odehrál a on mi ještě nedal gól,“ poznamenal pro Mirror.co.uk Čech.

Vzápětí dodal, že osobní úspěchy jsou hezká věc, ale byl by rád, kdyby také Arsenal proklouzl do další fáze Champions League, v tomto případě do čtvrtfinále. „Kdyby dal gól a my postoupili dál, tak by tou nejdůležitější věcí byl náš postup,“ svěřil se Čech.

Čech se krátce před koncem roku stal rekordmanem Premier League v počtu vychytaných nul, když v duelu s Bournemouthem udržel 170. čisté konto a překonal rekord Davida Jamese. Lionel Messi pro změnu odehrál v dresu Barcelony na konci roku svůj pětistý zápas.

První duel osmifinále Ligy mistrů se bude hrát na londýnském stadionu Emirates 23. února, odveta na katalánském Camp Nou je plánována na 16. března.

2542941:gallery:true:true

2527950:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud