14. srpna 2016 • 20:55

Zloba Arsenalu. Fanoušky chápeme, řekl Čech. Wenger slíbil posily

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V obraně běhali tři hráči narození v roce 1995, některé opory jsou zraněné či ještě nepřipravené do zápasu po letním EURO. Podle sestavy Arsenalu dopadl i výsledek v prvním kole anglické Premier League. Petr Čech lovil z domácí sítě čtyři míče, závěrečné snížení na 3:4 "kanonýrům" na body proti Liverpoolu nestačilo. "Zaplatili jsme za nedostatek zkušeností," uznal trenér Arséne Wenger, který hned od prvního kola čelí zlobě svých fanoušků.



Na stoperu si ligovou premiéru odbyl Robert Holding, vedle něho řídil defenzivu Calum Chambers. Koscielny s Mertesackerem nebyli na zápas připraveni a tak trenér Wenger musel dát šanci mladým puškám.

Arsenal na to doplatil, v 63. minutě doma s Liverpoolem prohrával 1:4 a čelil rozhořčení vlastních fanoušků. Nepomohlo ani snížení na 3:4 a závěrečný tlak. "Hráli jsme velmi dobrý první poločas, bohužel inkasovali do šatny, gól z přímého kopu byl hodně krutý," poznamenal Wenger.

"Mimo to jsme zaplatili za nedostatek zkušeností. Řekl jsem mnohokrát, že usilovně pracujeme na příchodu jednoho až dvou hráčů," dodal kouč Arsenalu a ohradil se proti kritice. "Nevím, čemu říkáte zoufalství. Každý přestup musí být kvalitní a dávat smysl," bránil Wenger svou strategii.

Zkušený lodivod to po nezdaru s Liverpoolem schytává hned od prvního kola. Je evidentní, že s hodně mladíky v sestavě nemá proti silným celkům na Ostrovech šanci. "Vzadu jsme postrádali zkušenosti a byli psychicky dole. Liverpool hrál dobře a během té patnáctiminutovky (mezi 49. a 63. minutou inkasoval Arsenal třikrát) nás dokonale zaskočil," uznal Wenger.

Čtyřikrát se za sebe smutně podíval Petr Čech . "Když v zahajovacím zápase prohráváte 1:4, je těžké na takový vývoj reagovat. Sice jsme ještě dali dvě branky, ale bylo těžké se dostat zpátky," poznamenal zkušený český gólman.

Jednička Arsenalu chápe i rozhořčení příznivců klubu. "Nikdo nechce prohrávat. Jako hráč rozumím fanouškům, že přijdou na první zápas sezony a chtějí vidět vítězství. Jenže upřímně - hráli jsme šedesát minut dobře, ale třicet špatně," vystihl průběh divoké přestřelky.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud