1. ledna 2017 • 21:30

Gól roku? Unikátní, Giroud to přesně takhle chtěl, chválil skvělý Čech

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po horší sérii teď český brankář Arsenlu Petr Čech udržel v Premier League dvě čistá konta za sebou. A zatímco po Vánocích se proti West Bromu (1:0) moc nezapotil, na Nový rok proti Crystal Palace (2:0) Kanonýry pořádně podržel. Nicméně jako všichni okolo si nemohl vynachválit především nádherný gól Oliviera Girouda, který poslal Arsenal do vedení „škorpionem“.



"Máme teprve první den roku 2017 a tahle branka určitě bude aspirovat na Gól roku. Byl to opravdu unikátní a úžasný gól. Navíc bylo vidět, že to Olivier přesně takhle chtěl udělat. Nebylo to tak, že by ho balón trefil. Samozřejmě, že při takovém gólu potřebujete i trochu štěstí, ale byl opravdu krásný a moc důležitý," chválil Petr Čech parťáka.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Crystal Palace 2:0, Giroud vysekl škorpiona
Video se připravuje ...

Ten byl trochu skromnější. "Měl jsem obrovské štěstí. Byla to jen náhoda," připustil Giroud. "Byla to jediná věc, kterou jsem se mohl pokusit udělat. Míč byl za mnou, tak jsem to mohl jen zkusit trefit patou a vyšlo to," radoval se.

Sám Čech se vytáhl zejména v 60. minutě, kdy vyrazil hlavičku Bentekeho po rohovém kopu. Vychytal i Cabayeho a Townsenda. "Dostali se k jednomu rohu a najednou měli během dvou minut tři střely. Pro mě bylo důležité udržet v zimě a dešti koncentraci, protože jsem toho v první půli moc řešit nemusel. Jsem rád, že jsem týmu pomohl k čistému kontu," uvedl pro svůj web Čech.

NEJ góly kola Premier League: Šibenice, ťukec a Giroudův škorpion
Video se připravuje ...

"Jsem rád, že jsme do Nového roku vykročili tím nejlepším způsobem. Po dvou porážkách jsme se potřebovali vrátit na vítěznou vlnu a teď se nám to podařilo: dva domácí zápasy, dvě výhry, navíc vzadu s nulou. Jen v tom musíme pokračovat. Máme jen 48 hodin na odpočinek, už v úterý hrajeme znovu," připomněl Čech zápas na půdě Bournemouthu.

NEJ góly Premier League: Paráda Mchitarjana, tank Lukaku i Pedrův obstřel
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Arsenal - West Bromwich 1:0. Čech se nezapotil
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud