14. prosince 2017 • 19:10

Schick: S Džekem se bavíme česky, můžeme být nejlepší útok v Itálii

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Téměř půl roku. Tak dlouho trvalo, než si Patrik Schick od červnového EURO do 21 let zahrál celý zápas. V nedělním duelu proti Chievu si vyzkoušel pozici hrotového útočníka a v průběhu utkání i spolupráci s bosenským kanonýrem Edinem Džekem. Právě s ním si v novém angažmá nejvíce rozumí. „Stále umí dobře česky, takže s ním si povídám v kabině asi nejvíc,“ prozradila nejdražší posila „vlků“ v rozhovoru pro Sky Sport Italia.



Trvalo to dlouho, ale dočkal se. Od srpnového příchodu do AS Řím stihl Patrik Schick v dresu „giallorossi“ jen drobné útržky - 15 minut, tři minuty, 26 minut. Nic velkého. V posledním ligovém utkání se však dočkal. Na půdě Chieva Verona vydržel na hřišti po celý zápas. Obnovující se svalové zranění už by mělo být pryč. Je připravený splácet miliony, které do něj vedení vložilo.

„Pokaždé, když jste mimo hru, tak je to jedno z nejtěžších období. Nemůžete prakticky nic, jen být v posilovně a tvrdě makat,“ řekl český reprezentant pro italskou televizní stanici. „Mým největším zážitkem v Římě tak stále zůstává neuvěřitelné přivítání na letišti, kde byla spousta fanoušků,“ připomněl nadšené davy skandující jeho jméno při příletu k podpisu smlouvy.

Proti Chievu, kdy jej trenér Eusebio di Francesco poprvé vyslal do hry od prvních minut, patřil český útočník k nejlepším hráčům hostujícího týmu. Přes hodinu operoval na hrotu, po příchodu Edina Džeka se stáhl na křídlo. Ani tam si nevedl zle. I kouč Římanů byl z něho nadšený.

„Líbil se mi, i proto hrál 90 minut. Má velké kvality, dobře se pohybuje, v některých šancích mohl být víc odhodlaný. Celkově však odehrál excelentní zápas,“ prohlásil Di Francesco.

Patrik Schick poprvé od května nastoupil v lize v základu
Patrik Schick poprvé od května nastoupil v lize v základu

V závěru zápasu Schick spolupracoval s bosenským kanonýrem Edinem Džekem a právě o nich se v Itálii mluví jako o možné nejlepší střelecké dvojici v lize.

„Ano, mohlo by nám to klapat, ale musíme to potvrdit na hřišti. S Edinem si v týmu rozumím asi nejvíc. Stále umí dobře česky, takže si často povídáme,“ přiznal Schick Sky.

Po Džekově příchodu se stáhl na pozici křídla, která mu není zcela vlastní, ale stěžovat si mladý fotbalista nechce. „Pro mě to bylo jiné především v tom, že jsem se dostal víc ke hře s balonem. Na hrotu jsem jich tolik neměl,“ popsal. „Jsem však útočník a mým hlavním úkolem je střílení branek,“ dodal v zápětí.

A jak se mu líbí italská metropole? „Je to tu skvělé. V Římě jsem společně s přítelkyní jako v Janově a moc se nám tu líbí. Když k tomu připočtu dobrou klubovou filozofii, trenérovy ambice, všechno je v pořádku,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud