14. srpna 2014 • 21:21

Itálie má nového trenéra! Prandelliho nahradí Antonio Conte

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenéra Cesareho Prandelliho na lavičce italské fotbalové reprezentace nahradil podle očekávání Antonio Conte. Dlouholetý kouč Juventusu Turín, s nímž letos získal potřetí za sebou ligový titul, dnes podepsal smlouvu na dva roky, tedy do mistrovství Evropy 2016.



Kontrakt by měl Contemu podle listu Gazzetta dello Sport vynést 3,6 milionu eur (asi 100 milionů korun). Další dva miliony eur má přidat sponzor Puma.

Pětačtyřicetiletý Conte patří momentálně mezi nejuznávanější italské trenéry poté, co během tří let na lavičce Juventusu získal tři tituly a dva italské Superpoháry.

V polovině července však překvapivě rezignoval, přestože měl ještě na rok platnou smlouvu. Jako důvod uváděl vyčerpání, spekulovalo se však i o sporech s vedením klubu.

Nyní by se rodák z Lecce měl stát prvním Italem z jihu, který usedne na lavičku národního týmu. Vedení svazu v čele s novým předsedou Carlem Tavecchiem si od něj slibuje, že po vyřazení v základní skupině MS vrátí tým do světové špičky.

Conte sám reprezentoval v letech 1994 až 2000 a odehrál za Itálii 20 zápasů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud