17. května 2017 • 09:59

Požehnané finále poháru! Juventus s Nedvědem a Lazio navštívili papeže

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve středu večer je čeká finále Italského poháru proti Laziu, mají před sebou i finále Ligy mistrů a závěr boje o ligový titul. Tlak na Juventus je obrovský, přesto si hráči a funkcionáři turínského klubu našli čas na jednu překvapivou návštěvu. Společně se svými pohárovými soupeři navštívili papeže Františka a vyslechli si jeho proslov. Komu bude asi svatý otec fandit?



Finále Italského poháru se odehraje na Olympijském stadionu v Římě, a to je k papežově sídle ve Vatikánu co by kamenem dohodil. Papež František přijal od úřadujících italských mistrů, kteří ho přišli navštívit, podepsaný dres. Ten mu předali sportovní manažer Juventusu Giuseppe Marotta a viceprezident klubu Pavel Nedvěd .

Italským mistrům ale ve finále nadržovat nebude, spolu s turínskými uvítal i hvězdy Lazia Řím v čele s trenérem Simonem Inzaghim, od nichž také dostal dres. Šéf italského fotbalu Carlo Tavecchio jej navíc obdaroval podepsaným míčem a replikou trofeje pro vítěze Italského poháru.

Papež František, který je sám velkým fanouškem týmu San Lorenzo v rodné Argentině, k zástupcům obou klubů promluvil a zdůraznil, jaký vliv má fotbal. "Když vezmu v potaz, jak atraktivní je fotbal především pro mladé, tak máte velkou zodpovědnost," řekl finálovým rivalům.

"Každý zápas je o porozumění sobě samému a respektu k pravidlům. Ten, kdo se chová dobře a je schopen prokázat svou hodnotu, může být správným příkladem pro fanoušky," vysvětlil svatý otec.

"Právě to vám všem přeji: Abyste byli vzory oddanosti, upřímnosti, harmonie a lidskosti," řekl fotbalovým hvězdám a popřál jim, ať odehrají skvělý zápas. Hlava katolické církve zároveň vyjádřila své přání, aby se na fotbalových stadionech omezilo násilí.

Finále Italského poháru začne dnes od 21 hodin. Juventus bude mít možnost získat první trofej v sezoně, na kterou bude moci navázat jeho hráči o čtyři dny později ziskem titulu v Serii A. Na začátku června ho navíc čeká finále Ligy mistrů s úřadujícími šampiony z Realu Madrid.

S papežem Františkem se potkal brankář Gianluigi Buffon
S papežem Františkem se potkal brankář Gianluigi Buffon

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud