22. června 2017 • 18:00

Schick zvládl jen část prohlídky. S Juventusem má podepsat po EURO

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký den pro Patrika Schicka. Od čtvrtečního rána se věnoval v Turíně zdravotní prohlídce v Juventusu a již nyní je víceméně jasné, že se stane posilou italského šampiona. Oficiální potvrzení však přijde až po evropském šampionátu v Polsku, kde je s českým týmem. Juventus to uvedl na oficiálním webu.



Finalista posledního ročníku Ligy mistrů již dopoledne navnadil své fanoušky fotografiemi a článkem, že objev z uplynulé sezony Serie A je v klubu na zdravotních testech. Sám jednadvacetiletý útočník odletěl z dějiště EURO do 21 let na otočku do Itálie.

„Patrik požádal o krátké uvolnění, aby mohl absolvovat lékařskou prohlídku a další procedury související se změnou klubu. Po zvážení všech okolností jsme hráči v jeho žádosti vyhověli,“ vysvětlil manažer reprezentace Jaromír Šeterle.

Schick se od dopoledních hodin věnoval zdravotní prohlídce na klinice v prostorách stadionu v Turíně, ale nakonec ji nestihl kompletní. Při odjezdu z kliniky jej doprovázela početná skupinka fanoušků, kteří žádali o autogramy a pořizovali si "selfíčka" s českým talentem, kterého doprovázel agent Pavel Paska.

V odpoledních hodinách klub vydal prohlášení, že se Schick vrací do Polska za českou reprezentací a zbytek povinností před podpisem smlouvy si vyřídí až po skončení turnaje.

Patrik Schick se už v Turíně, kde byl na zdravotní prohlídce, fotil s fanoušky Juventusu
Patrik Schick se už v Turíně, kde byl na zdravotní prohlídce, fotil s fanoušky Juventusu

Na něm se klíčový útočník Lvíčat se zatím střelecky neprosadil, ale byl při středeční výhře nad Itálií 3:1 důležitým článkem ofenzívy, Michalu Trávníkovi připravil akci při prvním gólu, vázal na sebe pozornost obran a proto Německu i proti Itálii měl brankové příležitosti, které zatím díl nepřesné střelby a dílem zásahu brankáře, neproměnil.

„Jsem moc rád, že mi vedení jednadvacítky tuto cestu umožnilo. Je pro mě velice důležité. Věřím, že to nakonec pomůže i tady na turnaji, že se vrátím s čistou hlavou a že v sobotním zápase gól dám,“ konstatoval Patrik Schick.

Český talent si budoucí angažmá vysloužil po vydařené první sezoně v dresu Sampdorie Janov, za kterou nastřílel v italské lize 11 gólů. Juventus má podle italských médií za Schicka zaplatit 30,5 milionu eur (zhruba 797 milionů korun). Dražší byl z Čechů jen Pavel Nedvěd, jenž šel do Juventusu z Lazia v roce 2001 za 1,6 miliardy korun.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud