27. července 2017 • 16:33

Barák se opřel do Slavie kvůli zranění: Vykašlali se na mě, cítil jsem nezájem

Autor: pod, pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přípravu na první sezonu v zahraničí mu komplikuje zranění, které si talentovaný záložník Antonín Barák obnovil na EURO do 21 let. Proto ještě nezasáhl v Udine do plného tréninku s týmem. „Určitě je to trošku negativní. Ale říkám si, že to tak asi mělo být. Alespoň si po hodně náročné sezóně psychicky odpočinu,“ nenechává se rozhodit. Co ho ale evidentně stále mrzí, je závěr angažmá ve Slavii. Do pražského klubu se tvrdě opřel.



Barák si svalové zranění přivodil v závěru ligové sezony, proto si za Slavii nezahrál ani minutu v posledních dvou utkáních. Talentovaný fotbalista si nyní v rozhovoru pro Sport.cz postěžoval na chování klubu, ze kterého přestoupil do Udine.

Vykašlali se na mě. Z jejich strany jsem až na fyzioterapeuta Vaška Sýkoru, který se mi snažil pomoct, cítil nezájem. Platil jsem si vlastního fyzioterapeuta,“ tvrdí Barák.

„Když jsem pak slyšel, že nechci poslední zápasy hrát a bojovat o titul, bylo to velké zklamání. Myslím, že jsem Slavii v sezoně pomohl a vydělal jí nějaké peníze, čekal jsem jiné jednání,“ dodává naštvaně dvaadvacetiletý záložník.

Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.cz Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.czFoto iSport.cz

Barák se sice nakonec dal do pořádku a nastoupil za českou reprezentaci do 21 let na posledních 35 minut proti Německu na EURO, ale právě v tomto zápase si zranění obnovil. „Vyšetření pak ukázalo, že mám ve svalu ještě větší trhlinu než v první fázi,“ vysvětluje.

Brzy už se ale Barák do plného tréninku s Udine zapojí. „Posledních čtrnáct dnů už všechno směřuju k tomu, abych neměl fyzické manko. Jezdím na rotopedu, chodím běhat a ve čtvrtek jsem absolvoval první lehký trénink s míčem. Od středy bych se měl zapojit do plného tréninku,“ říká talentovaný fotbalista.

Antonín Barák a Michael Lüftner na tréninku české fotbalové jednadvacítky během EURO
Antonín Barák a Michael Lüftner na tréninku české fotbalové jednadvacítky během EURO

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud