Jakub Dvořák
23. srpna 2017 • 17:14

AC Milán našel střelce! Mladík z dorostu září, posily za 2 miliardy mlčí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se řekne AC Milán a střelec, automaticky vyskočí jména jako Andrej Ševčenko, Filippo Inzaghi či Marco van Basten. Od nové sezony však milánští fanoušci uctívají nového šutera. André Silva z Porta? Kdepak, to jste na omylu. Trenér Vincenzo Montella sází na 19letého Patricka Cutroneho, který v minulém ročníku hrál pouze za juniorský tým.



Nakoupili ofenzivní arzenál za 2,2 miliardy. AC Milán přes léto začal budovat super tým. Z Porta dorazil portugalský střelec André Silva. Z Leverkusenu turecký mistr na přímé kopy Hakan Calhanoglu, z Atalanty Franck Kessié či z Lazia Lucas Biglia. Aby toho nebylo málo, půjčili si „rossoneri“ ještě ze Sunderlandu Fabia Boriniho.

Výsledek? Góly dává teprve devatenáctiletý Patrick Cutrone. Že jeho jméno neznáte? Nedivte se. Překvapením je i pro mnohé italské fanoušky. V minulé sezoně se urostlý útočník rval pouze za Primaveru. V jejím dresu nastřílel 19 branek a byl druhým nejlepším střelcem.

To si samozřejmě hlavní trenér A týmu nenechal ujít a mladíka povolal na konci sezony k dospělým.  Cutrone stihl pouze šest minut s Boloňou. Svoji show však rozjel během letní přípravy a ta pokračuje doteď. Nastartoval se gólem proti Luganu, dvě trefy zaznamenal proti Bayernu Mnichov a formu si udržel i do předkola Evropské ligy, kde rozvlnil síť v odvetě s rumunskou Craiovou.

V Cutronem našel AC Milán velkéhos střelce
V Cutronem našel AC Milán velkéhos střelce

Když se Montella rozhodoval, koho pošle do základní sestavy úvodního kola s Crotone, neměl to vůbec jednoduché. Na jedné straně stála drahá posila z Porta, na straně druhé góly mladíka z dorostu. Vyhrál selský rozum a Cutrone se odvděčil supervýkonem. Jeden gól dal, na druhý přihrál.

Klub do poslední chvíle řešil, zda talentovaného útočníka nepustí na rok hostovat. Zájemců bylo plno. Nakonec se milánské vedení rozhod, že 19letý fotbalista nikam nepůjde.

„V minulé sezoně se ohromně zlepšil a v létě mě ohromil svými výkony. Tohle je výsledek tvrdé práce. Hraje velmi dobře, ale musí zůstat klidný, jelikož to hlavní teprve přijde. Být hráčem AC není jen tak. Zájem médií je obrovský, doufám, že to ustojí,“ uvedl po zápase s Crotone trenér Montella na Cutroneho adresu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud