4. března 2013 • 10:38

Česko vyměnil za Čínu: Marek Jarolím přestoupil z Teplic do Chang-čou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Marek Jarolím si jako třetí český fotbalista vyzkouší čínskou superligu. Z Teplic ho získal na přestup celek Chang-čou Greentown, kde zkušený záložník podepsal smlouvu na dva roky s opcí na další rok. Informoval o tom web čínského klubu.



Osmadvacetiletý odchovanec Sparty bude v Číně nosit dres s číslem 10 a měl by pomoci Chang-čou zlepšit jedenáctou příčku z minulé sezony. Nový ročník začne v Číně v pátek.

Jarolím bude jedním ze čtveřice cizinců v týmu. Jarolím má na kontě v dresech Sparty, Mladé Boleslavi, Plzně, Slavie, Jablonce a Teplic 194 ligových startů a 31 branek. Naposledy nastoupil v prvním jarním kole proti Dukle, kdy Teplicím gólem z přímého kopu přispěl k remíze 1:1. V sobotním duelu v Příbrami už chyběl.

Dosavadní českou stopou v Číně byli Václav Němeček, který působil v letech 1998 a 1999 v klubu Dalian Wanda, a Robert Caha. Ten v roce 2001 hrál za celek Šenjan Lions. Soutěž si vyzkoušeli i trenéři.

Josef Jarabinský společně s Miroslavem Koubkem vedl Tchien-ťin a Miroslav Jirkal v roce 2011 dělal asistenta v celku Jiangsu Sainty F.C.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud