8. března 2012 • 19:09

Kličky, bomby i nepochopitelná hlavička. TOP 5 gólů Messiho

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Fenomén, fotbalový génius, naprogramovaný playstation. Pomalu neexistují slova, která by vystihovala umění Lionela Messiho. Jeho góly jsou lahůdkou pro diváky, úžasným zážitkem. Portál iSport.cz vybral pět nejhezčích gólů možná nejlepšího fotbalisty všech dob. Podívejte se na jeho nejlepší kousky!



Nezastavitelný Argentinec ve středu překonal další historický milník, když do sítě Leverkusenu nastřílel pět gólů. To v novodobé historii Ligy mistrů ještě nikdo nedokázal.

Výčet úspěchů argentinského kouzelníka zdaleka nekončí. Messi útočí na další metu, k vyrovnání historického klubového rekordu v počtu vstřelených branek v dresu Barcelony mu zbývá sedm tref. V pouhých 24 letech!

Messi jich v dresu Barcelony nastřílel už 228. Vybrat z nich pět nejhezčích je přetěžký úkol. Messi pálí levačkou, pravačkou, zdálky, zblízka, po krásných sólech i dalekonosných pumelicích. Jsou ale góly, kterými už nyní vešel do fotbalové historie.

BARCELONA - GETAFE (18.4. 2007)

Asi nejhezčí trefa Messiho pochází z doby, kdy byl ještě devatenáctiletým vyjukaným zelenáčem. Jenže už tehdy dával najevo, jak výjimečný talent v sobě má.

Sólo z pohárového utkání proti Getafe vešlo do dějin. Messi na vlastní půli čapnul balon a nadechl se k úžasnému slalomu. Rychle se vyhnul dvěma bránícím hráčům a pelášil k brance. Při téměř padesátimetrovém sprintu obešel ještě další tři nešťastníky, na závěr udělal kličku brankáři a poslal míč do sítě.

"Je tu nový Maradona!" křičeli uchvácení španělští komentátoři. Tehdy dlouhovlasý mladíček dal vzpomenout na branku krajana Diega Maradony proti Anglii ze světového šampionátu 1986. Jejich góly vypadají téměř stejně.

BARCELONA - MANCHESTER UNITED (27.5. 2009)

Finále Ligy mistrů, souboj Messiho s Cristianem Ronaldem. Hvězdný Portugalec odcházel z trávníku po prohře Manchesteru United zklamaný. Vítězství Barcelony 2:0 pečetil, no hádejte kdo. Samozřejmě nepolapitelný Messi.

Určitě nejde o jeho nejhezčí gól. Ale rozhodně patří mezi nejméně očekávané. Xavi poslal do vápna nadýchaný centr. Míč přeletěl stopera Ferdinanda i gólmana Van der Saara. Do vzduchu se ale vyšrouboval Messi a hlavou uklidil míč do sítě. Dokázal, že i nejmenší hráč na trávníku může přeskočit největší dlouhány.

ARGENTINA - BRAZÍLIE 1:0 (17.11. 2011)

V den výročí české sametové revoluce Messi předvedl, že umí pálit i v reprezentačním dresu. V nastavení rozhodl o jednogólovém vítězství Argentiny nad Brazílií. Opět našlápl těsně za vlastní polovinou, obtančil okolo bezmocných obránců a zakončil přesnou střelou okolo zkoprnělého gólmana. Úchvatné!

BARCELONA - ARSENAL (8.3. 2011)

Čtvrtfinále Ligy mistrů, odveta na Nou Campu proti Arsenalu. Hosté si do Španělska přivezli výhru 2:1, toužili po velké odplatě za vyřazení z předešlého ročníku. Messi tehdy v odvetě zvládl nasázet čtyři branky.

V domácím utkání šance Arsenalu utnula opět argentinská megastar. Messi otevřel skóre utkání těsně po přestávce. Iniesta vybojoval míč, posunul ho na Messiho. Ten parádním fíglem oklamal gólmana Szczesného a Barca vedla 1:0.

Messi v závěru ještě proměnil penaltu a zpečetil postup katalánských hvězd. Guardiolův spolek nakonec zápas vyhrál 3:1 a Arsenal vyřadil.

BARCELONA - LEVERKUSEN (7.3. 2012)

Pět branek v jednom utkání Ligy mistrů, to dosud žádný fotbalista nedokázal. Až Lionel Messi. Exhibice nejlepšího fotbalisty planety brala dech. Úžasný už byl jeho první gól. Messi elegantním obloučkem přehodil gólmana Leverkusenu a začal sedmigólovou kanonádu Barcelony.

A JEDEN GÓL RUKOU NAVÍC... (9.6. 2007)

Další kousek ála Maradona. Proti Espaňolu Barcelona Messi skóroval levou rukou, když ve vápně naskočil na vysoký centr. Opět muselo přijít srovnání s nejslavnějším Argentincem a jeho "božskou" rukou z památného utkání proti Anglii...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud