19. května 2014 • 20:45

Barcelona má nového kouče i gólmana, přichází Enrique a Ter Stegen

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Luis Enrique se vrací do Barcelony jako její nový trenér. Klubová legenda a někdejší barcelonský záložník, který na Nou Campu odehrál osm let a pak trénoval tamní B-tým, podle očekávání nahradí Argentince Gerarda Martina a má fotbalisty Barcy vrátit na výsluní.



Martino totiž s katalánským týmem během ročního angažmá nezískal žádnou trofej. Po víkendovém závěru španělské ligy odstoupil.

Marc-André ter Stegen, nový brankář Barcelony Marc-André ter Stegen, nový brankář BarcelonyFoto EPA
Enrique navíc není jedinou posilou klubu, smlouvu podepsal také německý brankář Marc-André ter Stegen, který přichází z Borussie Mönchengladbach.

Ter Stegen, jenž v dubnu oslavil dvaadvacáté narozeniny, by se měl stát klubovou jedničkou po Víctoru Valdésovi.

Toho kvůli zranění v závěru sezony nahradil José Manuel Pinto, jeho výkony však nebyly přesvědčivé a zřejmě i proto Barcelona s Pintem neprodloužila smlouvu.

Naopak dvouletý kontrakt dostal nový šéf Enrique. Čtyřiačtyřicetiletý kouč v uplynulé sezoně vedl konkurenční Celtu Vigo, ale dal výpověď a vyslyšel přání Barcelony. Už loni měl do svého bývalého působiště nakročeno, když musel skončit s trénováním nemocný Tito Vilanova, jenž o necelý rok později rakovině podlehl.

Jeho nástupce Martino však klubové vedení i fanoušky Barcy zklamal. Poprvé po šesti letech Lionel Messi a spol. zůstali bez trofeje, v lize i v domácím poháru skončila Barcelona druhá a s Ligou mistrů se loučila ve čtvrtfinále.

Vedení klubu nyní doufá, že pod Enriquem se Barcelona vrátí na výsluní a nový trenér naváže na nedávné úspěchy nynějšího kouče Bayernu Mnichov Pepa Guardioly.

Perný den v kancelářích katalánského klubu završilo podepsání vylepšené smlouvy největší hvězdou týmu Lionelem Messim. Ten se díky novému kontraktu stal nejlépe placeným fotbalistou světa. Klub mu ročně vyplatí nejméně 20 milionů eur.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud