20. srpna 2014 • 06:59

VIDEO: Tohle umí zlatá kopačka! James dal první gól za Real

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Realu Madrid remizovali v úvodním utkání španělského Superpoháru s Atléticem Madrid 1:1. "Bílý balet" vedl v městském derby od 81. minuty po trefě letní posily střídajícího Jamese Rodrígueze, dvě minuty před koncem ale zajistil hostům nadějnou pozici do páteční odvety Raúl García.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Atlético v prvním vzájemném souboji od květnového finále Ligy mistrů, které vyhrál Real 4:1 po prodloužení, dlouho odolávalo převaze "Bílého baletu" a drželo bezbrankový stav.

Vítěz Španělského poháru Real se prosadil až v 81. minutě, kdy se k odraženému míči dostal nejlepší střelec uplynulého světového šampionátu Kolumbijec Rodríguez a ve zlatých kopačkách střelou zpoza malého vápna zaznamenal svůj první soutěžní gól v dresu "Bílého baletu".

VIDEO: Takhle Rodríguez otevřel skóre utkání

Jenže v 88. minutě domácí neuhlídali rohový kop a skórující García vystřelil úřadujícímu španělskému mistrovi Atléticu nadějný výsledek do domácí odvety. Na nerozhodném stavu už nic nezměnila ani situace z 89. minuty, kdy se Real marně dožadoval penalty za hru rukou.

"Jsem šťastný, tohle byl den, o kterém jsem snil. Vstřelil jsem první gól, ale chtěli jsme vyhrát a to se nám bohužel nepodařilo," konstatoval Rodríguez.

Kolumbijský záložník, který na světovém šampionátu zaznamenal šest gólů, v úterý v poločase vystřídal zraněného Cristiana Ronalda a prosadil se devět minut před koncem, kdy zpoza malého vápna dorazil po skrumáži balon s pomocí lehké teče do sítě. Jenže v 88. minutě Real zaspal při bránění rohového kopu a Raúl García srovnal.

"Je to škoda, protože jsme určitě měli na vítězství. Měli jsme zápas ve svých rukou, teď prostě musíme vyhrát na soupeřově hřišti. Pro nás jako velký tým je jedno, kde hrajeme. Musíme vyhrávat i venku," podotkla třiadvacetiletá letní posila Realu.

V novém působišti se cítí stále lépe. "Zvykám si kousek po kousku, trénink po tréninku. Zlepšuji se. Věřím, že jsem schopný střílet mnohem víc gólů. Třeba hned v odvetě, kde bych chtěl pomoci týmu k vítězství," dodal Rodríguez.

Za výkon ho pochválil i trenér Carlo Ancelotti. "James si vedl opravdu dobře, celý tým byl v druhém poločase přímočařejší. Ten gól mu dodá sebevědomí," řekl italský kouč.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud