14. září 2015 • 15:42

Gerrard: Zavolat můžu každému kouči až na Beníteze. Proč?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byli spolu u triumfu Liverpoolu v Lize mistrů v roce 2005. Legendární Steven Gerrard ale ve své autobiografii přiznává, že měl s tehdejším manažerem „reds“ Rafaelem Benítezem hodně chladný vztah. „Byli jsme si vzdálení, nebyly tam žádné emoce, náš vztah byl hodně chladný,“ odhalil pětatřicetiletý záložník, který po minulé sezoně po 17 letech odešel z Liverpoolu do MLS.



„Můžu zvednout telefon a promluvit si s kterýmkoliv z manažerů Liverpoolu, tedy s výjimkou Rafy,“ svěřil se Gerrard. „Je to škoda, protože jsme spolu byli v Istanbulu u největší noci mé kariéry, u triumfu Liverpoolu v Lize mistrů. Ani to nás ale nesblížilo, není mezi námi žádné pouto,“ píše se v knize známého fotbalisty.

Vztahy mezi oběma muži prý provázel místo vřelosti spíš chlad. "Nemyslím si, že mě Rafa má rád jako člověka. Nevím proč, ale ten pocit jsem prostě získal a mám ho v sobě," dodal.

„Co se týče lidského přístupu, dávám přednost sympatickým a otevřeným manažerům, jako jsou třeba Gerard Houllier nebo Brendan Rodgers. Ale pokud jde o fotbal, opravdu mi nevadí pracovat s mužem, který je chladnější,“ dodal Gerrard, jenž je od léta hráčem LA Galaxy. „Může se stát, že právě s takovými manažery, kdy jste si vzdálení, dosáhnete větších úspěchů. A náš vztah byl právě takový - profesionální. Po stránce taktiky byl asi nejlepší, s kým jsem pracoval.“

V lednu 2009 hrál Liverpool s Manchesterem United na špici tabulky a tehdejší kouč United Alex Ferguson prohodil, že by na „reds“ mohla dopadnout nervozita. Benítez pak na tiskové konferenci zareagoval tím, že vytáhl papír a přečetl řadu výroků, kdy nebyl sir Alex spokojený s výkony rozhodčích. „To jsou fakta,“ zakončil vše evidentně spokojený Benítez.

„Rafa pořád říkal - fakta, fakta, fakta - a já jsem nemohl uvěřit tomu, co jsem slyšel,“ přiznal Gerrard. „Cítil jsem se za něj trapně. Když jsem se pak v reprezentaci potkal s hráči United, všichni mi říkali, jak se Fergie smál a říkal: Mám ho.“

Benítez opustil Liverpool v červnu 2010 a nyní vede španělský Real Madrid.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud