19. prosince 2012 • 14:44

SMUTEK v Barceloně: Posíláme ti sílu, vzkazují nemocnému kouči

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radost z výher, chystání se na Vánoce? V Barceloně tyhle myšlenky vytěsnila jediná věc. Zpráva o onemocnění trenéra Tita Vilanovi zdrtila úplně všechny. Nejen v klubu, ale i ve Španělsku a celém světě. Na Twitteru se objevují první ohlasy sportovních osobností vyjadřující podporu 43letému trenérovi.



Barcelona informaci o onemocnění trenéra Vilanovi ještě oficiálně nepotvrdila, někteří hráči ale už teď reagují na Twitteru. "Jsem z té zprávy hrozně smutný," potvrdil zlé zvěsti na svém oficiálním účtu záložník Xavi.

"Všechnu svou sílu a podporu posílám Tito Vilanovovi. Všichni držíme palce, aby tenhle krok zvládnul," přispěchal s podporou také tenista Rafael Nadal, jinak velký fanoušek Realu Madrid.

Prostřednictvím sociální sítě vyjádřil účast s mladým trenérem také Gary Neville. "Onemocnění Tita Vilanovi mě znepokojilo. Kouč Barcelony je na operaci, mé myšlenky jsou s ním," napsal dlouholetý obránce Manchesteru United a anglické reprezentace.

Tito Vilanova jako hlavní kouč Barcelony, jednoho z nejlepších týmů světaFoto Reuters

Vilanova prodělal operaci tumoru na příušní žláze už minulý rok. Poté se plně zotavil a mohl převzít katalánský tým po odstoupení Pepa Guardioly. Jenže teď se zákeřná nemoc opět vrátila.

Barcelona na středu zrušila veškeré mediální aktivity včetně vánočního setkání s novináři. S oficiálním prohlášením má přijít před podvečerním tréninkem, který začíná v 18 hodin.

Podle informací španělských médií Vilanova odstoupí z funkce, jeho roli bude dočasně plnit asistent. Co se bude dít v klubu dál, zatím nedokáže nikdo odhadnout.

Vilanova jako hlavní trenér Barcelony působí od léta, předtím dělal asistenta. Je uznávaným fotbalovým teoretikem, generaci kolem Lionela Messiho vede od mládežnických kategorií. Všichni hráči k němu chovají obrovský respekt, oblíbený je i u klubových fanoušků.

Trenér Barcelony Tito Vilanova
Trenér Barcelony Tito Vilanova

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud