13. července 2017 • 16:43

V Zenitu na něm stavěl i Petržela, teď střelecký rekordman Keržakov končí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší střelec samostatné ruské reprezentace Alexandr Keržakov ukončil fotbalovou kariéru. Čtyřiatřicetiletý útočník naposledy působil v Petrohradu, kde strávil většinu kariéry. V klubu nyní bude pracovat u mládeže. O jeho odchodu do fotbalového "důchodu" informovali zástupci Zenitu.



Keržakov zahájil profesionální dráhu v Petrohradu v roce 2001. Po svém příchodu do klubu mu začal dávat důvěru český trenér Vlastimil Petržela a v roce 2004 se stal Keržakov s 18 brankami nejlepším střelcem ruské ligy.

O dva roky později odešel do Sevilly, s kterou slavil triumf v Poháru UEFA i ve Španělském poháru. Později působil v Dynamu Moskva a v roce 2010 se vrátil do Petrohradu. Při druhém angažmá v Zenitu vybojoval třikrát mistrovský titul a jednou Ruský pohár. Ročník 2015/16 strávil na hostování v Curychu.

Za sbornou odehrál během třinácti let 91 zápasů, v nichž dal 30 gólů. Startoval na dvou světových i evropských šampionátech. Za Petrohrad nastřílel 226 branek v 386 utkáních.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud