22. července 2017 • 04:40

Třetí sada dresů? Real a spol. je mají od fanoušků, Plzeň chce překvapit

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Představte si, že jste fanoušek slavného fotbalového klubu a on vám na okamžik propůjčí rozhodující práva. Nemožné? Ne tak docela. Real Madrid, AC Milán, Bayern, Juventus a Manchester United dovolily svým příznivcům, aby pro ně navrhli třetí sadu dresů. Ze zúženého výběru 100 návrhů pak vybrali hráči ten nejlepší. Podívejte se v galerii, jak třetí sada dresů předních světových klubů a některých českých celků, vypadá.



Los Angeles, tréninkové centrum, kde se zrovna připravují hvězdní hosté. Tréninkovou jednotku Realu Madrid však naruší neznámý civilista. V balíčku má zabaleno cosi, co zajímá takřka všechny fanoušky na světě  - zbrusu nový dres pro sezonu 2017/18. Navíc on sám je jeho autorem.

„Líbí se vám?“ táže se velký obdivovatel trenéra Zinedina Zidana   Jesús Serrano a francouzský kouč si nejdříve důkladně světle modrý trikot prohlédne a nakonec kýve hlavou. „Dobrá práce, povedl se.“

V zámoří ještě zůstaneme. Připravuje se tu i další přední evropský klub – anglický Manchester United. A i za jeho hráči dorazil nečekaný host. Italský student Nello Carotenuto předal alternativní sadu dresů nejdražšímu hráči na světě Paulu Pogbovi.

Třetí sada dresů Juventusu
Třetí sada dresů Juventusu

„Wow. To je velký počin. Opravdu se mi líbí,“ chválí francouzský fotbalista autora dresu. „Kolik že ti je?“ zeptá se ho. Odpověď jej šokuje. „Tobě je 21? Pane jo,“ nevěří záložník United vlastním očím.

Podobně jako Realu a United navrhli fanoušci třetí sadu dresů také německému šampionovi Bayernu Mnichov, italským celkům Juventusu s AC Milán a brazilskému Flamengu.

V Česku se tradice třetích dresů až tolik nedodržuje. Většinou ji mívají jen přední kluby jako jsou Sparta, Slavia či Viktoria Plzeň. Právě Západočeši zvolili pro nadcházející sezonu místo černé barvy zajímavý experiment.

Po klasické červenomodré a bíločerné variantě mají k dispozici zelenou sadu se žlutými odstíny. Právě tyto dvě barvy jsou zastoupeny ve znaku města Plzně, kterým se tentokrát klub inspiroval. Netají se ani tím, že do budoucna bude třetí sada vždy netradiční.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud