22. března 2017 • 20:56

Kladno doma vybojovalo výhru 3:2 a s Jihlavou rozhodne sedmý zápas

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na posledního čtvrtého účastníka baráže o Tipsport extraligu si musí hokejoví fanoušci počkat až do sedmého zápasu. V tom šestém na ledě Kladna si totiž domácí Rytíři poradili s Jihlavou těsně 3:2 a vynutili si sedmé utkání na ledě soupeře. Středočeši tak odvrátili druhý mečbol Dukly.



Kladno vstoupilo do utkání o bytí a nebytí hodně aktivně a dopravilo puk do sítě po čtyřech minutách po nahození Jiřího Drtiny. Sudí ale postřehl domácího tvrďáka Joshe Grattona v postavení v brankovišti a gól neuznal. Regulérní trefy se tak houževnatí Rytíři dočkali až v čase 9:06, kdy se stejně jako v posledním zápase prosadil v přesilovce lídr Středočechů Petr Tenkrát. A zatímco v Jihlavě skóroval prudkou ránou od modré čáry, nyní rozvlnil síť dorážkou z bezprostřední blízkosti.

Jenže odpověď Dukly na sebe nenechala čekat dlouho. Ve 14. minutě nahrál Filip Seman puk přímo na hůl Adama Zemana a ten ho lehce nasměroval pod břevno. Od té doby byli hosté vyrovnaným soupeřem, těsně před přestávkou však málem znovu inkasovali po velké šanci Patrika Machače.

SETŘIH: Podívejte se na celý sestřih zápasu

Na další změnu skóre si fanoušci museli počkat do 26. minuty, kdy domácí využili už druhou přesilovku. Chytrou tečí před bránou se ve třetím zápase v řadě prosadil střelec David Tůma. Pro Rytíře to navíc záhy mohlo být ještě veselejší, kdyby ale Roman Přikryl zblízka netrefil jen brankáře Miroslava Svobodu. A tak znovu udeřili hosté, když srovnal stav nepokrytý Tomáš Čachotský.

Nakonec se ale z vítězství po základní hrací době přece jen radovali Kladenští díky Strnadovi, jenž z dobré pozice procpal kotouč za Svobodu. Karlovy Vary, Pardubice a České Budějovice tak poznají dalšího soka pro boj o dvě místa v nejvyšší soutěži až v pátek.

Semifinále play off první hokejové WSM ligy - 6. zápas:

Kladno - Jihlava 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Branky: 10. Tenkrát, 26. D. Tůma, 51. J. Strnad - 14. A. Zeman, 34. Čachotský. Rozhodčí: R. Svoboda, Kubičík - Kreuzer, Jindra. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. Diváci: 4668. Stav série: 3:3.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud