24. března 2017 • 19:41

Jihlava - Kladno 1:0. Drama rozhodl jediný gól, baráž vystřelil Diviš

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozhodnuto! Baráž o Tipsport extraligu už zná kompletní složení, protože Jihlava zdolala v rozhodujícím sedmém utkání semifinále WSM Ligy Kladno 1:0 a doplnila zbývající trojici mužstev. O fotbalovém vítězství Dukly rozhodl už v první třetině Richard Diviš a jihlavský celek se do baráže podívá opět po roce. V ní narazí na České Budějovice, Karlovy Vary a Pardubice.



"To, co předvedli hráči na ledě, a vůbec v celé sérii... Hráli jsme jako tým a to se projevilo i dnes. Padali tam po ústech, jeden za druhého, žili v kabině a byli podpoření dobrými gólmany. Vůle po vítězství byla dneska na naší straně," radoval se po zápase trenér domácích Petr Vlk.

Kladenští Rytíři dokázali v předešlých dvou zápasech Jihlavu porazit a oddálili konec sezony, dnes však již na Horáckém zimním stadionu neuspěli. Dukla podporovaná téměř šesti tisíci diváky vstřelila postupový gól již v první třetině a dokonce při kladenské přesilovce. Přečíslení dva na jednoho zakončil Diviš.

Těsné vedení Jihlavští v taktické bitvě nakonec udrželi. Brankáři Svoboda a Cikánek již žádný gól nedostali. Nejblíže k němu byl domácí Zeman, jenž ve druhé třetině trefil tyč. Kladno v závěru tlačilo, v poslední minutě riskovalo při power play posílené o vyloučení Bilčíka, vyrovnat se mu ale nepodařilo.

"Přesilovek dnes nebylo tolik jako v minulých utkáních, takže to pro nás bylo jednodušší. Poučili jsme se z minulých nezdarů a oslabení jsme sehráli tak, jak jsme chtěli, protože Kladno neskórovalo," řekl Vlk, který Duklu vede již od roku 2010.

Jihlavská radost po postupu do baráže
Jihlavská radost po postupu do baráže

Jihlava postoupila do baráže stejně jako před rokem a bude usilovat o návrat do extraligy, ve které působila naposledy v sezoně 2004/05. Kladno se naopak po svém sestupu před třemi lety opět nedokázalo do baráže probojovat. V předešlých dvou sezonách skončili Rytíři již ve čtvrtfinále play off.

"Všichni jsme zklamaní. Hráči, trenéři, všichni. Série byla vyrovnaná, mohlo se to přiklonit k nám, ale štěstí nakonec měla Jihlava. Bohužel. Celou sérii rozhodlo to, že jsme v dnešním zápase nedokázali vstřelit branku. Většinou právě poslední zápasy bývají o jednom dvou gólech," uvedl trenér Kladna Pavel Patera. Podle něj byl klíčovým duelem celé série čtvrtý zápas. "Doma jsme měli vyrovnat stav série na 2:2, ale to se nám bohužel nepovedlo," litoval bývalý vynikající útočník.

Dukla tak doplní v baráži České Budějovice, které v druhém semifinále první ligy porazily Slavii 4:1 na zápasy. Z extraligy budou účast mezi elitou hájit Pardubice a Karlovy Vary.

"Musíme se oklepat z ran, které jsme v průběhu play off utržili. Tým je nachystaný na to, že může udělat výsledek a od toho se budeme odrážet. Celou sezonu jdeme od utkání k utkání a nekoukáme, co bude za týden. Nachystáme se na úterý a od toho se odrazíme dál," řekl Vlk, který věří, že Jihlava může v baráži uspět. "O tom, kdo je favorit, si popovídáme 23. dubna, kdy baráž končí. Dokud nás neporazí, tak nejsou favorit," dodal.

Dvanáctikolová baráž odstartuje v úterý. Západočeši do ní vstoupí domácím soubojem proti Jihlavě, naopak České Budějovice zavítají do Pardubic.

MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 3. • 17:30
HC Dukla Jihlava
HC Dukla Jihlava
1:0
ONLINE
24. března
17:30
Rytíři Kladno
Rytíři Kladno
Góly

Domácí: 11:06. Diviš

Hosté:

Sestavy

Domácí: M. Svoboda (Škarek) – Kajínek, J. Říha, Dundáček, Bilčík, Šidlík, Kaláb, Půža – Diviš, J. Skořepa, Důras (A) – Anděl, Hubáček, Jiránek – Zeman, F. Seman (A), Čachotský (C) – Jergl, Březina, Danišovský.

Hosté: Cikánek (Hanuljak) – P. Hořava (A), J. Drtina, David Růžička, Repe, Ptáček (A), Kehar, Zelingr – D. Tůma, Burger (C), J. Kloz – Redlich, R. Přikryl, J. Strnad – Pekr, Machač, Tenkrát – Gratton, Zikmund, Cetkovský – Kubík.

Rozhodčí

Svoboda, Kubičík – Kis, Špringl ml.

Stadion

Horácký zimní stadion, Jihlava

Návštěva

5911 diváků

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud