30. června 2011 • 00:50

Jágr řekl Pittsburghu NE! Nejblíže má do Detroitu

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Strhující detektivka kolem chystaného návratu Jaromíra Jágra do NHL zatím dospěla k jedinému rozuzlení. Jakému týmu kývne, sice není jasné, ale podle informací Sportu odmítl hvězdný útočník nabídku Pittsburghu! A volí další možnosti, nejblíže má do Detroitu.



Stopky se zastavily. Po měsíci dohadů a spekulací se mělo rozhodnout. V posledních hodinách napětí vrcholilo. Jedna zpráva stíhala druhou, o Jágrovi se štěbetalo na internetu i v éteru. Bude to Pittsburgh, Detroit nebo snad nějaký jiný tým NHL?

Pozor, Jágr už letí za oceán! Podobnými zprávami se to včera hemžilo. Konečný verdikt ale ještě vyřčen nebyl, český hokejista se na americké půdě vůbec veřejnosti neukázal, na pittsburghském letišti na něho přitom čekaly desítky fanoušků.

I přes sliby, že se vše rozsekne hodinu po Jágrově příletu, není jasné, jak se rozhodl. Ve dvě ráno prohlásil Svoboda, že neví, kde jeho klient je. "Nevím, jestli mu uletěl nějaký spoj. Nemám žádnou představu," řekl pro Detroit Free Press.

"Od Jágra ani slovo," napsal nhl.com textovou zprávu generální manažer Penguins Ray Shero. "Pracujeme na podepsání našich hráčů," dodal.

Pittsburgh to není

Ale podle zdrojů Sportu hon na Jágra nevyhrál klub Penguins, který byl horkým favoritem, a v zámořských médiích všichni psali, že to bude právě Pittsburgh.

Jenže klub, v němž nejproduktivnější Evropan v historii NHL strávil jedenáct sezon a dvakrát s ním vyhrál Stanley Cup, to není.

Teď jde o to, kdo bude tím vyvoleným novým klubem. Největším favoritem je Detroit, jak o tom i v minulých dnech psal deník Sport.

Klub Red Wings se mohl jevit jako Jágrův favorit i z toho důvodu, že by mu nejlíp vyhovoval po herní stránce, navíc v kádru mají víc zkušených hráčů jako je on.

Mohl by se tam cítit spokojeně, dostat důstojnou roli, zařadit se mezi vůdce, ale bez toho, že by se všechna pozornost upírala hlavně k němu a největší tíha zodpovědnosti padala na něj.

Jaromír Jágr vyhlíží své zámořské angažmá
Jaromír Jágr vyhlíží své zámořské angažmá

Hon na Jágra

Každopádně klobouk dolů před lidmi z Jágrova okolí, že do poslední chvíle neprosáklo v podstatě nic. Informace, že číslo 68 je na cestě do New Yorku, vyplavala oficiálně až ve chvíli, kdy byl Jágr ve vzduchu. „Hodinu po příletu oznámí jméno klubu,“ předeslal hráčův agent Petr Svoboda.

Vyvrátil tak různé spekulace včetně té, že už se předem dohodl na podmínkách s Pittsburghem. „Nic z toho není pravda. S nikým se nedohodl ani nepodepsal,“ vzkázal Svoboda.

Je stále pravděpodobnější, že Jaromír Jágr opět oblékne dres s tučňákem na prsouFoto Reuters
Většina indicií přitom vedla právě k Pittsburghu. Informací o příchodu Jágra do Penguins byly plné všechny americké servery, na Twitteru dokonce vznikl zvláštní účet JagrWatch (Jágrův dohled), sledující každý jeho krok.

Mezi fanoušky už se jednalo o takřka hotovou věc. „Z informací, co máme, a z toho, co jsme viděli na mistrovství světa, máme pocit, že je to hráč, který nám v příští sezoně může pomoci,“ tvrdil generální manažer Ray Shero.

„On byl v Pittsburghu ikona. Bylo by hezké, kdyby tu zakončil kariéru,“ dodal. Jágr údajně Sherovi řekl, že by za Penguins chtěl hrát. „Předložili jsme mu jistý návrh. A už nic se na něm nedá změnit. Víme, co si můžeme dovolit. Ve středu se rozhodne,“ dodal boss Pittsburghu den před Jágrovým příletem do USA.

V tu chvíli ještě doufal, že to budou skutečně Penguins... Podle různých zdrojů se jednalo o částku 2,1 milionu dolarů. Penguins letos zbylo do naplnění platového stropu osm milionů dolarů, ale o to, kolik jsou ochotni zaplatit, v Jágrově případě zase tolik nešlo. Teď už je to stejně pasé...

Letadlo s Jágrem odstartovalo z Ruzyně včera krátce před polednem. V New Yorku mělo přistát zhruba kolem desáté večer. Jágr prý ještě v době, kdy sedal do letadla, netušil, jaký klub zvolí.

Teď patří k hlavním uchazečům Detroit. Jeho generální manažer Ken Holland podrobnosti nezveřejnil. „Uvidíme, k čemu se přikloní,“ řekl stroze. „Ten zájem je oboustranný,“ naznačil Petr Svoboda.

Zájem měl i Montreal, což není žádná novinka. Podle zdrojů Sportu se však do hry o Jágra dostal na poslední chvíli i nějaký další tým.

Definitivně ale padla i možnost, že bude pokračovat v Omsku. Hokejový král se vrací tam, kde se nejvíc proslavil. Vítej zpátky v NHL!

Vstoupit do diskuse
4
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud