Jakub Hlaváč
13. listopadu 2012 • 15:31

Právník hráčů: Vyřešíme s NHL tři body a dohoda bude rychlá

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skáčou si po krku, hází po sobě ostrá slova. Zástupci NHL a hráčských odborů rozhodně nejeví přehnanou chuť dobrat se kloudné dohody a nechat slavnou ligu rozběhnout. Právník NHLPA Steve Fehr však tvrdí: „Jednání mohou být velmi rychlá, za tři dny budeme hotoví.“



Vidí tři body, které se jeví být v diskusích o nové kolektivní smlouvě jako klíčové. Steve Fehr je pojmenoval jasně: poddíl hráčů na příjmech soutěže, pravidla vyjednávání nových smluv, zaplacení ztráty vzniklé výlukou.

Jakmile jedna strana ustoupí a rokování se rozjede, může to být rychlá akce. „V tomhle se s Billem Dalym (zástupce komisaře NHL) shodneme. Když nastane ta správná chvíle, bude naše dohoda velice rychlá,“ tvrdil Fehr v televizní diskusi PrimeTime Sports Management Conference.

Jeho protějšek Daly reagoval slovy: „Snad má pravdu.“ V posledních devíti dnech se však konalo sedm mítinků. Předposlední skončil hádkou, poslední nedělní trval hodinu. Nic moc optimistického.

„Pravda je taková, že jsme nikam výrazně nepokročili,“ přiznal Fehr. „Nicméně je pro mě těžké uvěřit, že by někdo sjel s autobusem tohoto byznysu ze skály kvůli těmhle překážkám. Ačkoliv už dříve jsem viděl věci, které mě překvapily,“ filozofoval.

Zatím je autobus se značkou NHL minimálně hodně odřený. Fanouškům dochází trpělivost, už ani nevědí, zda mají stát na straně majitelů či hráčů. Vadí jim obě strany, beraní neústupnost při hledání kompromisů.

A řeči o tom, že stačí jediný a dohoda bude rychlá… Ty nikoho neuklidní. Dokud někdo onen vstřícný krok neudělá.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud