19. září 2014 • 08:19

Jágr po příletu do zámoří: Poslední rok? Chci hrát třeba do padesáti

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je zpět na místě činu. Jaromír Jágr se po několika měsících vrátil do New Jersey, kde už brzy načne svou jedenadvacátou sezonu v NHL a druhou v dresu Devils. Bude pro dvaačtyřicetiletého forvarda sezonou rozlučkovou? "Já tuhle hru miluju, pokud vydržím zdravý, rozhodně nepůjde o můj poslední rok v hokeji. Chci hrát třeba do padesáti," řekl v rozhovoru se zámořskými novináři.



Stejně jako v předchozích sezonách i letos čelí český hokejista četným dotazům na svůj pokročilý sportovní věk. Díky konci Teemu Selänneho se navíc stal oficiálně nejstarším hráčem nového ročníku. "Ale jen proto, že mi je přes 40, tak přece nemusím končit. Jen je složitější se prosadit přes to množství šikovných mladíků," řekl veterán v rozhovoru pro server northjersey.com.

Přes léto se Jágr pilně připravoval, nejdříve trénoval více než měsíc v Las Vegas, pak doma na Kladně. Zámoří zkrátka znovu chce předvést svou vydřenou výdrž a lásku k hokeji. Rázem také upřesnil, proč podepisuje kontrakty pouze na jednu sezonu. "Rád na sebe vyvíjím tlak. Navíc NHL hodlám hrát jen dokud ucítím, že na ni pořád ještě mám," řekl nejproduktivnější Evropan historie.

S chutí svého lídra z posledního ročníku přivítal také trenér Peter DeBoer. Toho potěšilo nejen nadšení s jakým vstoupil do šatny, ale i dobrá forma, se kterou se do New Jersey údajně vydal.

Start v dresu Devils měl Jágr v loňském ročníku kvůli zranění pomalejší a strpení žádá i letos. "Chci být ještě lepší než vloni, ale prvních 20 dní od startu kempu mi bude trvat, než si zase navyknu na herní tempo," popisoval.

K dobré náladě by mu mohlo pomoci také to, že v New Jersey se znovu rozrostla česká kolonie. K Patriku Eliášovi a Markovi Židlickému se přidal Martin Havlát a na zkoušce je také šestatřicetiletý veterán Tomáš Kaberle, který naposledy působil v Jágrově Kladně. V jeho příchodu ale prý majitel prvoligového mužstva prsty nemá.

"Do přestupové politiky jsem si mohl dovolit mluvit možná kdysi v Pittsburghu, tady jsem jen řadový hráč," vykládal Jágr. Nicméně má samozřejmě radost z toho, že šikovný obránce dostane šanci předvést, jestli na zámořskou ligu stále má.

"V Kladně byl nejlepší a obrovsky mě překvapilo, jak dobře hrál na ZOH v Soči. Naprosto jsem to nečekal," chválil autor 24 branek z loňské sezony. Pokud se Kaberle do týmu skutečně protlačí, chvály od kamaráda si letos užije určitě ještě dostatek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud