20. listopadu 2014 • 16:20

Prokletý Pittsburgh? Hráče straší nádor, mrtvice i sraženiny

Autor: ČTK, mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Pascal Dupuis z Pittsburghu musí kvůli krevní sraženině v plicích přerušit hokejovou kariéru. Vedení Penguins dnes oznámilo, že pětatřicetiletého hráče čeká nejméně půlroční léčba. Pro Pens je to další vážný zdravotní problém některého z hráčů, který klub během poslední doby postihl. Vyprávět by mohla ještě trojice Olli Määttä, Kris Letang a Tomáš Vokoun.



Dupuis se v pondělí podrobil vyšetření poté, co si stěžoval na bolest v hrudi. "Krevní sraženina se mu dostala do plic z nohy," řekl klubový lékař Dharmesh Vyas.

Hokejista, který v roce 2009 získal s Pittsburghem Stanley Cup, se léčil s krevní sraženinou už začátkem tohoto roku. Krátce poté, co si přetrhl přední zkřížené vazy v koleně. Do sestavy Penguins se vrátil v říjnu a v 16 zápasech této sezony nasbíral šest gólů a pět přihrávek.

"Teď je ale hokej až druhořadý. Hlavní je pro mě rodina, pro ně chci být zase zdravý," vykládal pětatřicetiletý Kanaďan, který mimochodem nikdy neprošel draftem NHL.

V zámoří už se spekuluje, zda-li nemá na nepříjemnou situaci vliv zásah pukem ze začátku ročníku.

VIDEO: Zranění z utkání proti Dallasu

Määttämu odstranili nádor

Přitom v Pittsburghu ještě před pár dny každý sledoval zdravotní stav jiného hokejisty. Dvacetiletý finský obránce Olli Määttä z Pittsburghu se v úterý, pouze dva týdny po odstranění rakovinového nádoru z krku, vrátil do NHL. Původně se předpokládalo, že bude absentovat měsíc.

"Asi mohl hrát dokonce ještě o pár dnů dříve, ale chtěl se do toho zase trochu dostat," řekl kouč Penguins Mike Johnston. "Nemyslel jsem si, že to bude tak rychlé. Rakovina je děsivé slovo, ale naštěstí mi ji našli brzy a tahle se dala snadno léčit. Už je to za mnou a můžu se zase soustředit na hokej," řekl Määttä.

Olli Maatta měl rakovinu, deset dní po operaci už však trénovalFoto Reuters

Letang v únoru prodělal mrtvici

V únoru si zažili u Pens horké chvíle s obráncem Krisem Letangem. Jeden z nejlepších ofenzivních beků posledních let prodělal ve svých šestadvaceti letech mrtvici! Vítězovi Stanley Cupu z roku 2009 se často dělalo špatně a dostával závratě, v Pittsburghu tedy naváhali a nechali svého klíčového zadáka pořádně proklepnout.

A nestačili se divit. "Jsem z toho v šoku,“ vykládal jeho tehdejší spoluhráč Matt Niskanen. "Nikdy by mě nenapadlo, že se to může stát někomu v tomhle věku, zvláště dobře trénovanému sportovci. Byla to hrozná zpráva, ale jsem šťastný, že je v pořádku a vypadá to, že se uzdraví," řekl obránce, který v létě přestoupil do Washingtonu.

Celkem musel Letang vynechat více než 2 měsíce.

Kris LetangFoto Reuters / Kevin Hoffman-USA TODAY Sports

Vokoun je po sraženině bez práce

Krevní sraženinu loni v září diagnostikovali lékaři i tehdejšímu brankáři Pittsburghu Tomáši Vokounovi, který se musel podrobit operaci. Dvojnásobný mistr světa přišel o celou sezonu, po které mu vypršela smlouva. Nové angažmá osmatřicetiletý gólman zatím nezískal....

Tomáš VokounFoto Twitter Pittsburgh Penguins (www.twitter.com/penguins)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud