24. listopadu 2014 • 06:36

Vrbata pomohl porazit Chicago, Montreal dostal nakládačku

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Nejlepší český střelec letošního ročníku NHL Radim Vrbata dal jubilejní desátý gól sezony, kterým pomohl Vancouveru k výhře 4:1 nad Chicagem. Vedoucí tým soutěže z Montrealu prohrál na ledě NY Rangers 0:5, přesto dál zůstává na prvním místě celé NHL.



Vrbata skóroval ve třetím zápase za sebou, když v čase 57:36 uklidnil domácí zvýšením vedení na 3:1 gólem z dorážky. V závěrečné minutě pak pečetil vítězství Canucks hlavní hrdina zápasu Jannik Hansen, který dosáhl svého prvního hattricku v soutěži. Člen čtvrté řady ofenzivním představením osladil tisící zápas v NHL Danielu Sedinovi.

VIDEO: Vrbata v 58. minutě uklidnil hru

"Snažíme se v této sezoně o to, abychom byli týmem, který se může spolehnout na všechny čtyři řady. Není to jen o jedné, která dělá zápasy. Samozřejmě každý ví, že dvojčata (Daniel a Henrik Sedinovi, s nimiž nastupuje Vrbata) jsou našimi hlavními tahouny. Ale záleží na zbylých devíti útočnících, zda je dokážou doplnit. Dokud se nám to bude dařit, máme šanci vyhrát hodně zápasů," podotkl Hansen.

Pavelcův výkon tentokrát nestačil

St. Louis v utkání s Winnipegem dvakrát smazalo jednobrankové manko. V prvním případě tečí Jadena Schwartze a ve druhém překonal Ondřeje Pavelce ze sólového úniku David Backes. O výhře Blues rozhodl paradoxně rodák z Winnipegu Ryan Reaves, který se prosadil v úvodu třetí třetiny z dorážky. Zbývajícímu zásahu, který vstřelil Paul Stastny, přihlížel český gólman ze střídačky, neboť Jets v závěru usilovali o srování v powerplay.

Ani výkon Ondřeje Pavelce tentokrát Jets k výhře nestačil.Foto Reuters / Bruce Fedyck-USA TODAY Sports

"Už jsem tu pět nebo šest zápasů odehrál, ale myslím, že jsem nikdy nebodoval," prohlásil Reaves. Odhadoval, že měl v hledišti okolo padesáti šedesáti známých. "Máma pozvala celou rodinu, jsem si jistý, že táta po mém gólu šílel. A taky jsem tu měl hromadu přátel," dodal útočník St. Louis.

Body Erata a Michálka nepomohly

Arizoně se stala osudnou druhá třetina, kdy v rozmezí 35. až 38. minuty inkasovala oba góly. Při tom úvodním sehrál nešťastnou úlohu i Zbyněk Michálek. Gólman Mike Smith za brankou upadl ve snaze zachytit nahozený kotouč a český obránce se poroučel k němu po souboji s Ryanem Keslerem, který následně volný puk přihrál skórujícímu Kyleu Palmierimu.

"Najel jsem do rýhy. A zbytek jste viděli," poznamenal Smith a kritizoval spoluhráče za výkon v první i druhé třetině. V nich byl pod palbou, když je soupeř přestřílel v poměru 25:10. "Hráli jsme, jako bychom čekali, že budeme unavení. To musíme překonat a ne se na to vymlouvat. Všichni hrají dva zápasy ve dvou dnech. Až ve třetí třetině jsme projevili známky bojovnosti a touhy porvat se o výsledek," podotkl.

Coyotes se zvedli, vypálili sedmnáct ran. A naději na bodový zisk zvýšili hosté ve 49. minutě: Erat převzal za brankou Michálkovu přihrávku a mezi kruhy našel volného Keitha Yandlea. Další branka už ale nepadla.

Lundqvist má čtvrtou nulu sezony

Ve zbývajícím utkání utrpěl lídr soutěže Montreal debakl 0:5 na ledě New Yorku Rangers. Všech dvanáct útočníků domácích si připsalo alespoň bod, což se hráčům Rangers povedlo naposledy v roce 1980. Brankář Henrik Lundqvist pak potřeboval 21 zásahů ke čtvrté nule v sezoně. Čeští útočníci ve službách Montrealu Tomáš Plekanec a Jiří Sekáč byli shodně u jedné inkasované branky.

Výsledky:

Winnipeg - St. Louis 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
Branky: 10. Little, 30. Slater - 26. Schwartz, 38. Backes, 43. Reaves, 60. Stastny. Střely na branku: 30:29. Brankář Ondřej Pavelec odchytal za Winnipeg necelých 58:37 minuty, inkasoval tři branky z 28 střel a úspěšnost zásahů měl 89,29 procenta. Diváci: 15.016. Hvězdy zápasu: 1. Steen, 2. Backes (oba St. Louis), 3. Wheeler (Winnipeg).

NY Rangers - Montreal 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Branky: 10. D. Moore, 21. Stepan, 36. St. Louis, 42. Hagelin, 56. Nash. Střely na branku: 34:21. Diváci: 18.006. Hvězdy zápasu: 1. Lundqvist, 2. St. Louis, 3. D. Moore (všichni NY Rangers).

Anaheim - Arizona 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Branky: 35. Palmieri, 38. Maroon - 49. Yandle (Erat, Michálek). Střely na branku: 30:27. Diváci: 15.928. Hvězdy zápasu: 1. Maroon, 2. Kesler, 3. Palmieri (všichni Anaheim).

Vancouver - Chicago 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
Branky: 14., 47. a 60. Hansen, 58. Vrbata - 28. Versteeg. Střely na branku: 30:25. Diváci: 18.663. Hvězdy zápasu: 1. Hansen, 2. Dorsett, 3. Horvat (všichni Vancouver).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud