30. ledna 2015 • 11:53

Voráček tvrdil muziku, střelce dvou gólů srovnal loktem na hlavu

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Více než jednou asistencí "zaujal" Jakub Voráček v nočním utkání s Winnipegem ostrým zákrokem. Při projíždění kolem Mathieu Perreaulta vymrštil svůj loket, který se zastavil až v obličeji hostujícího útočníka. Voráček za faul vyfasoval dvouminutový trest, Philadelphia vyhrála 5:2.



Kromě sklizně kanadských bodů, díky přihrávce na gól Simmondse z 12. minuty jich už má na svém kontě 58 a dál vládne produktivitě NHL, letos Voráček sbírá ve velkém i trestné minuty. Po padesátce odehraných zápasů jich má už 51.

V první třicítce kanadského bodování soutěže je pětadvacetiletý Čech druhým nejtrestanějším hráčem, více minut, konkrétně 56, nasbíral jen Jevgenij Malkin z Pittsburghu. Pro srovnání třetí Patrick Kane z Chicaga putoval na trestnou lavici zatím jedinkrát.

Poslední dvě minuty přidal kladenský odchovanec ve třetí třetině, kdy si vyšlápl na dvougólového centra Jets Perreaulta a dostal trest za nedovolený úder na hlavu. Voráčkovu faulu předcházel podobný atak Marka Stuarta na Braydena Schenna, po kterém útočník Flyers úplně přestal hrát.

VIDEO: Podívejte se na Voráčkův drsný zákrok


Voráčkovi na trestné lavici nebylo do skoku, Flyers vedli o dvě branky a Winnipeg mohl pět minut před koncem zadělat na drama. Přesilovkové komando ale šanci nevyužilo a Jets z Wells Fargo Center odjeli s porážkou 2:5. Flyers třetí výhrou v řadě stáhli manko na play off na devět bodů.

"Každá takováto výhra nám zvyšuje sebevědomí," těšilo první hvězdu zápasu Waynea Simmondse. "Víme, že máme lepší tým a máme na to hrát lepší hokej, než zatím v sezoně předvádíme."

Kanadské bodování NHL:
1. Voráček (Philadelphia) - 58 bodů (17+41)
2. Seguin (Dallas) - 53 bodů (28+25)
3. Kane (Chicago) - 53 bodů (23+30)
4. Giroux (Philadelphia) - 52 bodů (16+36)
5. Malkin (Pittsburgh) - 51 bodů (19+32)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud