25. února 2015 • 15:45

Voráčkovi ubyl soupeř. Zranil se vedoucí muž bodování Kane

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lehké přistrčení může znamenat velké potíže. Chicago přišlo v důležité části sezony o jednoho ze svých klíčových útočníků, lídra kanadského bodování NHL Patricka Kanea. Ten nedohrál úterní utkání proti Floridě poté, co ho na mantinel přistrčil bek Alex Petrovic. První zatím nepotvrzené zprávy nejsou dobré, Američan prý má zlomenou klíční kost a mohl by týmu chybět 6-10 týdnů.



Podivný střet zkušeného útočníka s nováčkem se odehrál už v 8. minutě utkání. Kane a Petrovic dojížděli puk a těsně před mantinelem hostující bek domácí star lehce postrčil. V tu chvíli jako kdyby Kane ztratil krok, špatně došlápl a ošklivě ramenem narazil. Strhla se malá mela, která vyústila dvěma trestnými minutami pro Petrovice. Ale Kane už se do hry nevrátil.

"Letos je hodně výrazný a patří k našim hlavním postavám. Teď nám bude nějaký čas chybět, ale to se nedá nic dělat. Musíme dál držet pohromadě a hrát dobře s tím týmem, který máme," řekl po zápase pro NHL.com kouč Joel Quenneville.

Nebýt washingtonského dua Ovečkin -Bäckström zdálo by se, že ostatní ligová esa chtějí Jakubu Voráčkovi přenechat vítězství v kanadském bodování. Už minulý týden vypadl na 3-6 týdnů kvůli zranění texaský stíhač Tyler Seguin, teď zase Kane. A letošní česká kometa se zase dostává do hry, díky čtyřem bodům ve stejném počtu utkání už se znovu dělí o první místo v bodování.

VIDEO: Zranění Patricka Kanea

Kanadské bodování NHL:
1. Kane (Chicago) - 64 bodů (27+37)
2. Voráček (Philadelphia) - 64 bodů (19+45)
3. Bäckström (Washington) - 64 bodů (18+46)
4. Tavares (NY Islanders) - 63 bodů (29+34)
5. Ovečkin (Washington) - 61 bodů (38+23)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud