Martin Tomaides
8. května 2015 • 23:10

Konec sezony pro Rozsívala! Český bek si děsivě otočil kotník

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je závěr sezony a Chicago Blackhawks válí. Nic nového v posledních letech. Jednou ze stabilních jistot sestavy bývá v bitvách o Stanley Cup i český veterán Michal Rozsíval, ale ten se ve čtvrtečním duelu číslo 4 na ledě Minnesoty ošklivě zranil. "Je to těžká ztráta a zatím to s Michalem nevypadá vůbec dobře," řekl po utkání kouč Joel Quenneville. A černá prognóza se potvrdila, český bek má zlomený kotník.



Nepříjemný moment se odehrál ve 27. minutě zápasu. Šestatřicetiletý harcovník na ledě couval a potřeboval se rychle otočit, jenže v tu chvíli špatně došlápl a kotník si otočil do nepřirozeného úhlu. Z ledu už se poté sám nezvedl, museli mu pomáhat spoluhráči Duncan Keith a Brad Richards. Levou nohu už zkrátka zatížit nedokázal.

"Je to hodně nepříjemné sledovat vašeho parťáka takhle se svíjet bolestí," řekl po utkání pro ESPN spoluhráč Patrick Sharp. Rodák z Vlašimi tedy stihl odehrát jen málo přes sedm minut a rázem museli Blackhawks přejít pouze na hru s pěti beky. "Obrana to dohrála fantasticky, hlavně ve vlastním oslabení," dodal.

Za českého reprezentanta vzali šichtu z velké části čtyři klíčoví obránci mužstva, tedy Duncan Keith, Brent Seabrook, Niklas Hjalmarsson a Johnny Oduya. První jmenovaný strávil na ledě téměř třicet minut.

Zkušený obránce má zlomený kotník a do konferenčního finále, kde se jeho mužstvo utká s vítězem série Anaheim - Calgary, tak už nenastoupí.

Rozsíval v play off za Chicago odehrál všech deset duelů, připsal si jednu nahrávku a průměrně hrál přes 18 minut. Jeho místo by pravděpodobně zaujal někdo z dvojice Kyle Cumiskey - David Rundblad.

MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 5. • 03:30
Minnesota Wild
Minnesota Wild
3:4
ONLINE
8. května
03:30
Chicago Blackhawks
Chicago Blackhawks
Góly

Domácí: 26:42. Haula, 57:42. Pominville, 58:33. Niederreiter

Hosté: 10:23. Seabrook, 23:28. Shaw, 53:20. Kane, 56:53. Hossa

Sestavy

Domácí: Dubnyk (Kuemper) – Suter, Brodin, Scandella, Spurgeon, Dumba, Prosser – Coyle, Koivu, Zucker – Pominville, Granlund, Parise – Vanek, Brodziak, Niederreiter – Schroeder, Haula, Cooke

Hosté: Crawford (Darling) – Keith, Rozsíval, Timonen, Seabrook, Hjalmarsson, Oduya – Hossa, Toews, Saad – Kane, Richards, Bickell – Terevainen, Vermette, Sharp – Shaw, Kruger, Desjardins

Rozhodčí

Marc Joannette, Steve Kozari – Scott Cherrey, Shane Heyer

Stadion

Xcel Energy Center, St. Paul

Návštěva

19 163 diváků

VIDEO: Sestřih utkání Minnesota - Chicago

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud