3. července 2015 • 09:12

Doják! Hvězda St. Louis zlomila odchodem pětileté fanynce srdce

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plán Washingtonu zněl jasně. Přivábit z trhu volných hráčů alespoň dva TOP útočníky a sejmout odpovědnost za bodovou produkci z Alexandra Ovečkina. A už dva dny od otevření trhu si vedení Capitals mne ruce, pár hodin po podepsání Justina Williamse z Los Angeles byl do týmu vytrejdován šikula T.J. Oshie. Tah, který v hlavním městě USA rozpoutal nadšení, v St. Louis některé fanoušky zdrtil.



"Má první reakce byl úplný šok. Postupem času jsem se ale začal těšit, trvalo to jen pár minut, je to neskutečná výzva," lebedil si pro nhl.com Oshie, autor 55 bodů v loňské sezoně a především vytříbený technik. Vzpomeňme jeho show z olympiády v Soči, kdy v základní skupině s Ruskem proměnil čtyři ze šesti nájezdů.

Pokud 28letý útočník přirovnal první pocity k šoku, pro malou fanynku Blues byl jeho transfer ke Capitals malou tragédií. Schovaná ve skříni hystericky plakala a na dotaz své maminky, copak se to děje, odpověděla jen: T.J. Oshie opustil tým! Šikula svými kousky bavil dlouhých sedm let, teď je konec.

VIDEO: Podívejte se na dojemnou reakci pětileté fanynky


Zástupci Washingtonu, kterému se několik let nedaří přetavit dobré výkony ze základní části ve výraznější průlom v play off, od Oshieho hodně čekají. "Neskutečný hráč, technika jeho bruslení je výjimečná. Věříme, že dobře zapadne do týmu a přidá rozdílové góly v těsných zápasech," hodnotil generální manažer Capitals Brian MacLellan příchod 28letého Američana, který se v týmu potká s nadhokejisty Alexem Ovečkinem a Nicklasem Bäckströmem.

"Tak to se mi nikdy nepoštěstilo. Vždycky jsem hrál s dobrými hráči, ale tito dva jsou extratřída. Mít je po boku bude neskutečné, budu se cítit jak malé děcko v obchodně se sladkostmi," našel krásný příměr Oshie, který v hlavním městě USA podepsal víceletou smlouvu.

Do Blues za něj zamířil útočník Troy Brouwer, talentovaný brankář Phoenix Copley a volba ve třetím kole draftu 2016. "Ještě minule jsem byl stoprocentně přesvědčen o tom, že kariéru jednou ukončím jako Bluesman. Ale je to byznys, věci se změnily a já jsem nažhaven na nový start," uzavřel majitel bronzu z MS 2013.

VIDEO: Připomeňte si nájezdová kouzla Oshieho v Soči

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud