25. listopadu 2015 • 09:15

Pět áček vrchního Kačera: Calgary schytalo 21. direkt v řadě

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na domácím ledu nemá Anaheim oblíbenějšího soupeře než Calgary. Ač se útočník Flames Michael Frolík vzpouzel, cukal, vstřelil dva góly, prohru 3:5 v nočním zápase NHL neodvrátil. Ducks porazili kanadský tým v Honda Center po jednadvacáté v řadě, Ryan Getzlaf zaznamenal neuvěřitelných pět asistencí.



Kapitán Anaheimu pěti přesnými pasy vyrovnal klubový rekord. A po utkání, ve kterém za 60 minut vyprodukoval jedinou střelu na branku, těšila Getzlafa další statistická pikanterie. Vždy, když v zápase v letošním ročníku bodoval, Ducks slavili vítězství.

"Tohle je přesně důvod, proč si ho tak považujeme," vysekl kapitánovi purkrle na pozápasové tiskové konferenci trenér Bruce Boudreau. "Díky takovýmto výkonům byl dvakrát s kanadským týmem na olympiádě a má dvě zlata. Když hraje jako dnes, je naprosto rozdílový hráč.

VIDEO: Podívejte se na přihrávkový koncert Ryana Getzlafa

Anaheim, který zažívá bídný start do sezony a v Západní konferenci je až na 11. příčce, letos poprvé dokázal dovést k výhře zápas, ve kterém po dvou třetinách prohrával.

"V kabině jsme si něco řekli, já si také vzal slovo. Víra v obrat v nás všech třímala, což se ve třetí třetině potvrdilo," liboval si Getzlaf, který svůj SUPER výkon a status první hvězdy duelu nepřeceňoval.

"Byla to zábava. Lepší než jen bránit, nemůžu se schovávat vzadu, tým potřebuje můj bodový příspěvek," byl si vědom 30letý centr, který ví, že stejně jako celý tým musí přidat.

Ducks z 22 utkání vyhráli jen osmkrát a předpokládaný lídr ofenzivy zatím skóroval jen jednou (1+13).

Brankář Calgary Karri Rämö inkasuje po dalším skvělém pasu Ryana Getzlafa
Brankář Calgary Karri Rämö inkasuje po dalším skvělém pasu Ryana Getzlafa

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud