26. listopadu 2015 • 20:00

Jak zlepšit NHL? Přestěhujme ji do Evropy, navrhuje Chelios

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zvětšit branky? Nebo radši zmenšit brankářskou výstroj? NHL v posledních dnech přemítá, jak se stát znovu více atraktivní pro diváky. Bývalý obránce Chris Chelios přišel s jiným nápadem. Pokud si prý chce zámořská soutěž udržet svůj kredit, měla by se přestěhovat do Evropy! Trojnásobný vítěz Stanley Cupu představil opravdu nevšední řešení potíží nejprestižnější hokejové soutěže na světě.



NHL několik let řeší problém s návštěvností v místech, kde o nejlepší ligu na světě moc nestojí. Jestliže Američané nejsou schopni dostatečně ocenit hokej, jaký je nyní, tak si ho možná nezaslouží vůbec, myslí si Chelios. „NHL by se měla přestěhovat do Evropy, neměli bychom už dál tady hrát,“ řekl druhý nejstarší hráč, který si v historii v NHL zahrál.

Stěhování týmů je v zámoří neustále omílaným tématem. Nízká návštěvnost na některých stadionech převážně v jižních státech USA dává rodákovi z Illinois za pravdu. Řada expertů i fanoušků však vidí budoucnost ve větším zastoupení Kanady, nikoliv starého kontinentu.

Člen Síně slávy nesouhlasí s názory řady lidí, že by NHL pomohlo oživit zvětšení branek nebo zmenšení brankářské výstroje.

Američan s řeckými kořeny s kontroverzními názory rozhodně nešetří. V roce 2014 vydal společně s uznávaným novinářem Kevinem Allenem svou biografii, ve které otevřeně popsal řadu pikantních příhod ze svého života.

Velký kamarád Dominika Haška v současné době pracuje jako výkonný poradce generálního manažera Detroitu Kena Hollanda, zároveň také pomáhá při tréninku obránců. Navíc byl jmenován jedním z asistentů trenéra amerického výběru do 20 let na nadcházející juniorský šampionát, který se na přelomu roku odehraje v Helsinkách.

Dva velcí kamarádi - Chris Chelios a Dominik Hašek.
Dva velcí kamarádi - Chris Chelios a Dominik Hašek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud