22. února 2016 • 14:38

Jágra sledovali i dva úplní zelenáči. Bylo to crazy, znělo v šatně

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Wayne Gretzky, Gordie Howe a potom Jaromír Jágr. Takhle od soboty vypadá historické pořadí tabulky střelců, které má na třetím místě novou tvář. Český útočník díky dvěma brankám do sítě Winnipegu přepisoval historii a všechno s mrazením v zádech sledovali také Kyle Rau a Michael Matheson. Dva nováčci Floridy, kteří v zápase naskočili do své premiéry v NHL. Jednou o ni pravděpodobně budou vyprávět vnoučatům.



Pro oba mladíky to byl už tak velký večer. Třiadvacetiletý Rau čekal na svou premiéru od roku 2011, kdy ho Florida draftovala ve třetím kole. Matheson přišel na řadu o rok později v prvním kole. Oba budou mít ve svém životopise zapsané datum 20. února 2016 hodně tučným písmem, poprvé totiž naskočili na led NHL. Navíc v den, kdy Jaromír Jágr upravoval tabulky v takových místech, ve kterých to dovedou jen opravdové legendy.

VIDEO: Sestřih utkání Florida - Winnipeg

"Mnoho lidí nemůže říct, že bylo na ledě ve chvíli, kdy se psala historie," použil populárním americkou větu třiadvacetiletý Rau. Ten si navíc na ledě užil i brankovou radost, pefektně totiž stínil Michaelu Hutchinsonovi při vítězném gólu Reillyho Smithe. "Měl jsem štěstí, bylo super, že jsem u toho mohl takhle být," těšilo drobného Američana.

Rau jinak v Portlandu v AHL zažívá výborný ročník, se sedmnácti góly je nejlepším střelcem mužstva. Povolání ho určitě potěšilo ještě o to víc, že do prvního týmu s ním zamířil i jeho oblíbený parťák Mike Matheson. I on byl očitým svědkem Jágrova vystoupení.

"Být s ním na ledě a sledovat to, co se stalo, bylo úplně crazy," kroutil hlavou ofenzivně laděný bek pro Sun-Sentinel.

Velký večer pro mladé chlapce byl zkrátka inspirativní. Kdo ví, třeba z nich v budoucnu budou opory Panthers.

Jágr má další milník. Teď možná doženu Gordieho a Wayna, smál se
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud