29. dubna 2016 • 08:34

Přibyl podepsal na dva roky v Calgary, Kempného chce Chicago

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Daniel Přibyl odchází z pražské Sparty do zámoří, kde podepsal v NHL jako volný hráč dvouletou smlouvu s Calgary. Do zámoří by měl brzy zamířit i reprezentační bek Michal Kempný, o kterého má zájem Chicago.



"O Dana byl zájem od Vánoc z různých klubů Kontinentální ligy, ale on už měl dva roky jasno - chtěl do NHL. Loni o něj usiloval výrazně Nashville, ale po zranění jednání nepostoupila," uvedl na facebookovém profilu společnosti Sport Invest hráčův zástupce Robert Spálenka.

Podle jeho vyjádření měl letos Přibyl nabídky už z šesti klubů NHL. "Nakonec volil z dvojice Nashville - Calgary. Rozhodl se pro Calgary Flames, protože cítí, že má větší šanci se zde prosadit," vysvětlil Spálenka.

Třiadvacetiletý Přibyl, jenž se v průběhu play off zranil, byl podle komentátora TSN Boba McKenzieho už svěřen do péče lékařů Flames. Operaci předního zkříženého vazu v pravém koleni odletěl řešit do Calgary. To po něm sáhlo jako po volném hráči.

V NHL Přibyla sice v roce 2011 draftoval v šestém kole jako 168. hráče v pořadí Montreal, ale když s ním do dvou let nepodepsal kontrakt, mohl po něm sáhnout jiný zájemce v slavné soutěži. Ve Spartě, kam přišel v šestnácti letech, působil Přibyl od roku 2009.

Nyní má za sebou nejlepší sezonu v dosavadní kariéře. V dlouhodobé části extraligy nasbíral ve 45 zápasech stejný počet bodů díky 16 gólům a 29 asistencím. V play off do zranění v semifinále s Plzní zaznamenal v devíti utkáních 11 bodů za pět branek a šest nahrávek.

Celkem má Přibyl na kontě v nejvyšší soutěži 215 zápasů a 136 bodů (60+76). Dočkal se letos také premiéry v české reprezentaci a ve dvou duelech si připsal jednu asistenci.

Podle TSN by měl brzy v NHL podepsat smlouvu také český reprezentační obránce Michal Kempný z Omsku a mezi kluby, které mají zájem, je i Chicago.

Plzeň - Sparta: Přibyl kvůli zranění odstoupil ze zápasu
Video se připravuje ...

Daniel Přibyl odjel z ledu zraněný
Daniel Přibyl odjel z ledu zraněný

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud