30. září 2016 • 11:37

Dallas Czech Stars! V Texasu si pořídili dalšího Čecha, probuzeného Válu

Autor: hok
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V hokejovém Dallasu se utěšeně rozrůstá česká kolonie. Po Aleši Hemském, Radku Faksovi a Jiřím Hudlerovi by dres texaského týmu mohl oblékat i Ondřej Vála. Osmnáctiletý obránce podepsal se Stars tříletý nováčkovský kontrakt. „Mám ohromnou radost, je to velká vzpruha po zklamání z draftu,“ reagoval mladý reprezentant.



Odchovanec pardubického hokeje prošel dříve juniorským draftem, ale v letošním červnovém draftu NHL se mezi vyvolené nedostal. Přesto si po nováčkovském kempu vysloužil dvoucestnou smlouvu v Dallasu, aktuálně působí v týmu Kamploos Blazers (WHL). Kontrakt potvrdil hráčův agent Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest.

Vála se dokázal prosadit v tvrdé konkurenci, v rámci kempu odehrál úspěšně i jeden turnaj. Klubu se zamlouvají jeho fyzické přednosti i zodpovědná defenzivní hra a podle jeho expertů má předpoklady se dále zlepšovat.

„Na nováčkovském kempu jsem poznal mnoho skvělých hokejistů, o to více si podepsání smlouvy vážím. Absolvoval jsem náročnou letní přípravu a tu jsem dokázal především v prvních třech zápasech na kempu prodat. Poděkovat bych chtěl svým agentům Graigu Osterovi a Robertovi Spálenkovi, kteří mi zajistili možnost poprat se o šanci na kempu. Dokázali mě nakopnout ve správnou chvíli a teď už je to jen a pouze na mně. Čeká mě další sezona ve WHL a každý zápas i trénink mě pak mohou posunout k vysněnému startu v NHL,“ prohlásil Vála.

Hráčův manažer Robert Spálenka připomněl, že Vála na sobě musel během léta hodně zapracovat, úspěch nepřišel zadarmo. „Ondrovi jsme už loni zajistili účast na speciálním kempu v Kanadě, kde potkal mnoho hráčů draftovaných později v prvním a druhém kole. Potřeboval se jen trošku déle adaptovat na zámořský hokej, protože z českého mládežnického hokeje si přinesl některé špatné návyky,“ zmínil.

Agenti ho po neúspěšném draftu vyslali na nováčkovské kempy Philadelphie a Dallasu. „Zároveň jsme ho ale museli před létem probrat. Promluvili jsme mu do duše a on si uvědomil, že šance sama nepřijde. Na léto jsme mu zajistili důkladnou přípravu s individuálním kondičním trenérem a tvrdou práci dokázal přetavit také v dobré výkony na ledě. Je to kvalitní obránce s ohromnými fyzickými předpoklady a v Dallasu si toto uvědomují. Z hráčů se stejným statusem podepsal nejlepší smlouvu v zámoří za poslední tři roky,“ dodal Spálenka.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud