7. října 2016 • 12:48

Sen se rozplynul. Jordán opouští NHL, bude hrát za Kazaň v KHL

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový obránce Michal Jordán bude působit v Kontinentální lize v dresu Kazaně. Uvedly to internetové stránky klubu. Účastníkovi zářijového Světového poháru vypršel v NHL kontrakt s Carolinou a od začátku července byl nechráněným volným hráčem. Novou smlouvu ve slavné lize však nepodepsal. V zámoří působil od odchodu z juniorky Zlína nepřetržitě od roku 2007 a teď se poprvé vydává na angažmá v Evropě.



Šestadvacetiletý Jordán v uplynulé sezoně sehrál v NHL za Carolinu 36 utkání a vstřelil jednu branku. Nastoupil také ve čtyřech duelech v nižší soutěži AHL za Charlotte a zaznamenal tři body, všechny za góly. Účastník posledních tří světových šampionátů měl na uplynulý ročník s Hurricanes roční jednocestnou smlouvu na 625 tisíc dolarů.

Na farmě už v zámoří působit nechtěl a zvolil raději KHL. "Většina těch nabídek z Ameriky je na dvoucestnou smlouvu a na to už se mi nechce přistoupit, takže to dopadne asi tak, že zvolím návrat do Evropy," řekl Jordán při Světovém poháru v Torontu, kde si ve třech duelech připsal jednu asistenci.

Carolina draftovala zlínského odchovance v roce 2008 ve čtvrtém kole jako celkově 105. hráče v pořadí. Už rok předtím odešel ze Zlína do OHL, kde nejdříve působil ve Windsoru a pak v Plymouthu. V zámořské juniorské soutěži byl tři roky a pak nastupoval převážně na farmě Hurricanes.

Za Carolinu sehrál v NHL 79 utkání a připsal si sedm bodů za tři trefy a čtyři asistence. V AHL má na kontě 301 zápasů a 94 bodů za 23 gólů a 72 přihrávek. V 17 duelech play off zaznamenal tři asistence.

Michal Jordán bude působit v KHL v dresu Kazaně
Michal Jordán bude působit v KHL v dresu Kazaně

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud