19. října 2016 • 08:07

Střetl se s Orlovem a plachtil! Hvězda Colorada schytala hit sezony

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takovou pecku dvojnásobný olympijský vítěz a mistr světa nejspíš v kariéře ještě nedostal. Kanadský útočník Matt Duchene z Colorada je známý svou rychlostí, ale obránce Dmitrij Orlov z Washingtonu ji dokázal využít a poslat svého soka na pilotní kurz. Capitals soupeře semleli a zápas vyhráli 3:0.



Německý brankář Philipp Grubauer naskočil do svého prvního utkání sezony, připsal si výhru a také své vůbec první čisté konto v NHL. Skóre zápasu otevřel svou první trefou sezony Alexandr Ovečkin a premiérovým gólem ročníku ho následoval expert na kličky T.J. Oshie. Přesto snad všichni po zápase probírali hit ruského beka Orlova.

„Jsem si jistý, že tohle byl jeden z nejlepších hitů jaký jsem kdy viděl," složil svému spoluhráči poklonu T.J. Oshie, který se nakonec v zápase trefil celkem dvakrát a byl zvolen jeho druhou hvězdou.

VIDEO: Orlov si podal Ducheneho

Střet se odehrál v 6. minutě zápasu a byla to první chvíle, která zvedla diváky v hale ze sedaček. To bylo najednou ve ztichlých ochozech živo! Pětadvacetiletému útočníkovi hostí se ale střet zrovna moc nezamlouval, po utkání se pěkně kabonil.

„Byl jsem v pohodě, ale nemám k tomu moc co říct, však jste to všichni sami viděli. Nechci navíc říct něco, co by mě dostalo do problémů," řekla pro NHL.com opora Avalanche, která stále čeká nejen na svůj první gól, ale i na svůj první bod sezony.

Zápas na ledě Washingtonu byl prvním, ve kterém Colorado letos vyšlo úplně naprázdno. Navíc výrazně. Favorit přestřílel svého soupeře v poměru 40-18 a v šatně trenérského nováčka Jareda Bednara muselo být horko.

„Naše první třetina byla otřesná a ani pak jsme se moc nezvedli," bědoval Duchene. „Nebyli jsme dneska soustředění ani sebevědomí, vlastně jsme je celý zápas jen naháněli," povzdechl si Kanaďan. Úterý bude chtít rychle hodit za hlavu.

VIDEO: Sestřih utkání Washington - Colorado

MATCH OVERVIEW LEGACY

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud