Martin Tomaides
25. října 2016 • 18:16

V NHL vydělal skoro 500 milionů, teď se bek baví jako řidič Uberu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mike Commodore. Znáte ho? Dost možná ne. S hokejovou kariérou skončil šestatřicetiletý Kanaďan už před dvěma lety, přesto v NHL odehrál skoro 500 zápasů a je vítězem Stanley Cupu i mistrem světa. V hokejové komunitě je stále aktivní díky svým štiplavým tweetům a životem se baví. Jeho nejnovější zábavou je pozice řidiče. Jezdí pro alternativní taxislužbu Uber.



Je možné, že jste v NHL žádný z jeho třiadvaceti gólů ani nezaznamenali. Co jste ale určitě viděli, byl jeho vlasový porost. S tím měla slušné problémy i helma, kterou nosil na hlavě. Ani zápasová ochrana v dobách hraní za Carolinu téměř nedokázala všechny kadeře pojmout.

Ale to už je nějaký pátek. Commodore si naposledy v NHL zahrál 7. dubna 2012 v barvách Tampy Bay. Rok poté ještě zamířil na rok do KHL do Admiralu Vladivostok a pak s hokejem sekl. Stačilo. Měl vyděláno. Během kariéry si přišel na téměř dvacet milionů dolarů (skoro 500 milionů korun), a to je přece celkem slušná sumička, ze které se dá příjemně žít.

Na sportovní důchod se uchýlil do vyhřáté Arizony a tam se teď rozhodl, že pro zábavu bude jezdit jako řidič Uberu. Na jeho novou zábavu si posvítil hokejový expert Bob McKenzie, kterému bývalý zadák sdělil, že za první večer ježdění ve svém luxusním Cadillacu Escalade si vydělal 94 dolarů plus 5 dalších na spropitném.

„Jsem single, nemám děti, prostě jsem jen hledal něco, co by mě zabavilo a drželo dál od barů ve městě," sdělil šprýmař a chválil si svou sociální sondu, která ho údajně obohatila o mnoho příběhů.

Tohle je Jágrův luxusní bejvák! Podívejte se na dům hokejové superstar na Floridě »

Jaromír Jágr připravil pro sebe a svoji přítelkyni Veroniku luxusní hnízdečko. Našli jsme jejich bydlení na Floridě. Jaromír Jágr připravil pro sebe a svoji přítelkyni Veroniku luxusní hnízdečko. Našli jsme jejich bydlení na Floridě.Foto archiv Blesk, taosunrise.com

A nebudou poslední. Commodore, který rád řídí, už je přesvědčený o tom, že se do své nové brigádky zase pustí. Jeden den v týdnu by si prý za volant s chutí sedl.

Sám je rád, že se zabaví. Pro peníze to skutečně nedělá. „Vezl jsem jednoho chlapíka, který mi chtěl dát dolar spropitné, tak jsem mu řekl: Hele, kámo, nech si to. Potřebuješ ho víc, než já," vykládal.

A to bylo to, co ho na práci řidiče Uberu bavilo nejvíc. Konverzace. Co člověk, to příběh a Commodore navíc velmi rychle zjistil, jak malý svět může být. To bylo když vezl na večírek šestici děvčat a ukázalo se, že strýcem jedné z nich je bývalý špičkový forvard Doug Weight. Chlapík, se kterým Commodore v roce 2006 slavil vítězství ve Stanley Cupu.

„Nejdřív mi nevěřila, pak jsem ji ale přesvědčil, ať Dougiemu zavolá. Jenže on to nezvedal, tuším, že Islanders (tam už roky působí jako asistent generálního manažera), ten večer zrovna hráli," popisoval vtipný příběh.

Těžko se divit, že tahle práce Commodora tak bavila.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud