23. listopadu 2017 • 10:55

Zběsilý přesun, pak prohra. Skvělá zkušenost, ocenil svůj debut Jeřábek

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Mám takový tušení, že start 30. Čecha v letošní sezóně NHL se blíží,“ napsal ve středu na svůj twitterový účet hráčský agent Michal Sivek. Zběsilý sled událostí v dalších hodinách dal slovům bývalého výborného útočníka Sparty za pravdu. Sivkův klient a exzadák Plzně Jakub Jeřábek navlékl v noci ze středy na čtvrtek po povolání z farmy slavný dres Montrealu Canadiens a v Nashvillu si mohl odfajfknout svůj první zápas v NHL.



"Byla to skvělá zkušenost, opravdu jsem si ji užil. Ve druhé třetině jsem měl víc střídání, díky kterým jsem se cítil lépe," pochvaloval si premiéru šestadvacetiletý český bek, jenž v květnu podepsal s Montrealem jako nedraftovaný hráč roční smlouvu.

Před sezonou v přípravě sehrál Jeřábek za Montreal tři zápasy a připsal si jednu asistenci.

Nechybělo přitom moc a Jeřábek svůj první zápas v NHL ani nestihl. Všechno se odehrálo strašně rychle a dostat se do Nashvillu bylo skutečně o prsa. "Jeřábek vstával ve 4.30, v 6.30 chytil letadlo z Winnipegu. V Nashvillu byl ve 13.00 a v 18.16 naskočil ke svému debutu. To byl den, panečku," ocenil na svém Twitteru novinář Arpon Basu.

 

Dlužno podotknout, že Jeřábkův debut vítězstvím neskončil. Canadiens ztratili zápas na ledě posledních finalistů Stanley Cupu z Nashvillu 2:3 po nájezdech. Dvakrát mířil do černého švédský dravec Filip Forsberg a Predators si výhrou upevnili pozici nejlepšího týmu NHL za měsíc listopad. Z deseti utkání v něm vyhráli osmkrát.

„Měl jsem ze své hry dobrý pocit. Pokud odehraju více zápasů, budu se ještě zlepšovat,“ pokračoval v povídání odchovanec plzeňského hokeje, který v minulé sezoně působil v KHL v dresu Podolsku. S výkonem účastníka dvou posledních světových šampionátů byl spokojen i přísný trenér Montrealu Claude Julien.

"Líbila se mi jeho hra a způsob, jakým zápas zvládl. Nebál se a situace řešil odvážně. Každý čas od času udělá chybu, ale podle mě hrál dneska dobře," těšilo Juliena. Jeřábka umístil do sestavy díky absenci zkušených beků Davida Schlemka a Sheay Webera.

A jak mluvila čísla? Jeřábek, který v Lavalu v nižší AHL v 17 zápasech nasbíral 11 bodů za gól a deset přihrávek, nastoupil proti Predators ve třetí obranné dvojici po boku Brandona Davidsona a odehrál 18 minut a 16 vteřin. Do statistiky plus/minus si zapsal plusový bod a vyprodukoval jednu střelu na branku.

Kanadský klub prohrál popáté v řadě a v tabulce Východní konference figuruje až na 14 místě. Další zápase odehrají Canadiens v prostředí domácího Bell Center v sobotu proti Buffalu.

VIDEO: Podívejte se na třetí porážku Montrealu v řadě v sestřihu

Jakub Jeřábek, který v Lavalu v nižší AHL v 17 zápasech nasbíral 11 bodů za gól a deset přihrávek, nastoupil proti Predators ve třetí obranné dvojici po boku Brandona Davidsona a odehrál 18 minut a 16 vteřin.
Jakub Jeřábek, který v Lavalu v nižší AHL v 17 zápasech nasbíral 11 bodů za gól a deset přihrávek, nastoupil proti Predators ve třetí obranné dvojici po boku Brandona Davidsona a odehrál 18 minut a 16 vteřin.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud