15. prosince 2017 • 10:32

Desátý a nádherný. Má extrémní rychlost, smekl před Vránou kouč

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na glejt stvrzující zřejmě definitivní průlom do NHL dal Jakub Vrána letos už deset razítek. Gólových! Zatím naposledy cílil útočník Washingtonu přesně v noci v Bostonu, dechberoucí sólo zakončené precizním „zápěstíčkem“ vykouzlilo úsměv i na tváři věčného morouse a kouče Barry Trotze. V pozápasových rozhovorech hlavní trenér Capitals o Vránovi obsáhle hovořil a zpovídán byl samozřejmě i rodák z Prahy.



Na první gól v TD Garden čekalo pár desítek fanoušků oděných do dresů Capitals do 18. minuty. Pak mohlo explodovat nadšením, Vrána převzal ve středním pásmu puk, prosvištěl mezi dvěma obránci Bostonu a akci zakončil přesnou střelou nad vyrážečku Antona Chudobina.

„Snažil jsem se prostě nabrat co největší rychlost, viděl jsem, že obránci trošku škobrtli, rozestoupili se, tak jsem se jim snažil ujet," popsal situaci před svým gólem Vrána. "Pak už jsem jen doufal, že trefím přesně nahoru, to se podařilo, takže jsem byl šťastný, každý gól je pro mě úžasný," těšilo v rozhovoru pro klubový web českého forvarda, který zatím v NHL odehrál 53 zápasů, z toho 32 v letošní sezoně.VI

VIDEO: Podívejte se na krásné sólo Jakuba Vrány

"Cítím se dobře, nejen moje lajna, ale celý tým si dokážeme vytvářet spoustu šancí, soupeře obvykle dokážeme přestřílet, dnešek byl snad výjimkou (Bruins vyhráli na střely 37: 22, brankář Caps Braden Holty byl zvolen první hvězdou zápasu, pozn.red.). Musíme být ve využívání situací efektivní a pak budeme vítězit," měl jasno Vrána, kterého Washington draftoval už v roce 2014 v prvním kole na 13. pozici.

Vrána byl v duelu i u smolné situace, po jeho faulu domácí vyrovnali, ale pak Washington mezi 33. a 51. minutou odskočil na 4:1. David Krejčí šikovnou tečí snížil, ale vzápětí při hře bez brankáře vrátil hostům třígólové vedení Alexandr Ovečkin. V poslední minutě se ještě do statistik zapsal i David Pastrňák, který díky asistenci prodloužil svoji bodovou sérii na deset zápasů. Washington urval cennou výhru 5:3 a porazil Bruins už pojedenácté v řadě!

"Jake na trestné lavici asi neprožil úplně lehké chvíle, musel trpět. Ale hrál dobře, jeho gól v první třetině byl velký, opravdu krásná akce, která nám pomohla dobře vstoupit do duelu," pochválil svého svěřence v rozhovoru pro klubová média hlavní kouč Capitals Barry Trotz.

"Udělal to výborně, ukázal, že má opravdu extrémní rychlost, které dokáže využít. A tak rychlé ruce. Určitě mu to dodá zase další porci sebevědomí. Zlepšuje se zápas od zápasu, učí se od našich hvězdných hráčů a ukazuje, že může hrát NHL. Že jeho výsledky v přípravě i vloni na farmě nebyly náhodné, však už také dal letos 10 gólů, to je výjimečný počin," připomněl Vránovu výtečnou bilanci Trotz.

Pro připomenutí, Vrána je s deseti góly (letos 10 branek a 4 asistence) na děleném druhém místě (spolu s Jevgenijem Kuznětsovem a T.J. Oshiem) mezi střelci Washingtonu, první je s 22 zásahy suverén a kapitán Alexandr Ovečkin.

"Většinu svých gólů dal Jakub právě díky své rychlosti, neuvěřitelně zrychlil a dostal se do úniku, který proměnil, Takovéto akce, které nejsou až tolik vypracované, hrají v zápasech klíčovou roli," uzavřel povídání šéf střídačky Washingtonu.

Další utkání odehraje Washington v noci ze soboty na neděli doma proti Anaheimu, ve stejný den Boston přivítá New York Rangers.

VIDEO: Podívejte se na sestřih utkání Bostonu s Washingtonem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud