Květoslav Šimek
7. dubna 2014 • 10:40

Bartošák už řádí v brance Manchesteru v AHL, byl druhou hvězdou večera

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvacetiletý brankář Patrik Bartošák sbírá své první body v seniorském hokeji. Po přesunu z juniorské WHL do Manchesteru Monarchs, farmy Los Angeles Kings, si připsal první výhry v seniorském hokeji. První proti Portlandu po prodloužení 4:3 a hned poté ve Worcesteru 5:2. Ve druhém duelu byl vybrán druhou hvězdou večera.



Bartošák podepsal na začátku března s Los Angeles Kings tříletý nováčkovský kontrakt. Klub si jej vybral loni v pátém kole draftu jako celkově 146. hráče v pořadí. Sezonu rozjel v Red Deer Rebels v juniorské WHL, kterou minulý rok suverénně ovládl. Byl vyhlášen nejlepším gólmanem WHL i celé CHL, pod kterou spadají také OHL a QMJHL.

Za Red Deer letos odchytal Bartošák 65 zápasů s průměrem 2,80 obdržené branky na zápas a úspěšností zákroků 92,4%. Osmkrát udržel čisté konto. V březnu se přesunul do záložního týmu Los Angeles – do Manchester Monarchs v AHL.

Jedničkou Manchesteru je o dva roky starší Jean-Francois Berube. Bartošák se do brány dostal poprvé na konci března, kdy Berubeho střídal ve 37. minutě za stavu 2:5 v duelu proti Portlandu. Dostal jeden gól.

Poprvé šel Bartošák do brány od začátku o víkendu. Ze soboty na neděli proti Portlandu, tentokrát doma. K vítězství 4:3 v prodloužení pomohl 29 zákroky. Všechny tři góly dostal od Lucase Lessia. V bráně zůstal i při výjezdu do Worcesteru a chytal výborně. K vítězství 5:2 přispěl 30 zákroky, byl zvolen druhou hvězdou zápasu.

Po Mrázkovi s Mazancem je Bartošák třetím českým brankářem v aktuální sezoně AHL. Mrázek (Grand Rapids) je v čele brankářských statistik, slušně si vede i Mazanec (Milwaukee).

STATISTIKY ČESKÝCH GÓLMANŮ V AHL

Jméno Z V Prům. Úsp. ČK
Petr Mrázek 30 22 2,03 92,70% 3
Marek Mazanec 23 14 2,66 90,60% 0
Patrik Bartošák 3 2 2,48 91,70% 0

Vstoupit do diskuse
0