8. září 2014 • 20:45

Jágr na střídačce a Kladno řádilo. Na úvod první ligy smetlo Most

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na cestu, na jejímž konci má být vysněný návrat zpátky do extraligy, vykročili hokejisté kladenských Rytířů úspěšně. V prvoligové premiéře v Mostě vyhráli 5:1, pomohl jim k tomu i hvězdný majitel Jaromír Jágr, který si stoupil přímo na střídačku! A měl důvod ke spokojenosti, stejně jako útočník Jan Eberle, jenž se na vítězství podílel čtyřmi body (2+2).



K hráčům se každou chvíli sklonil, aby jim něco poradil. Jaromír Jágr se vžil během prvního kola druhé nejvyšší ligy i do role trenéra.

„Mít Jardu na střídačce je vždycky přínosné. Jeho poznatky nás všechny mohou pouze obohatit,“ říkal už před utkáním hlavní kouč Jiří Čelanský. Ani v přítomnosti majitele se ale nebál na střídačce šéfovat.

„To je přece moje práce. A kvůli tomu mě i Jarda platí,“ říkal Čelanský, jenž tvoří trenérský tandem s Jiřím Kopeckým. Ale než se Jágr vrátí do zámoří, tak je na střídačce doplňuje i on. Přesně jako dneska. Do odletu do New Yorku by měl s Rytíři stihnout ještě dva zápasy a jistě by měl radost, kdyby jeho klub zůstal na vítězné vlně.

„Návrat do extraligy je naším cílem číslo jedna. Uděláme pro to maximum,“ slibuje Jágr. Mužstvo ale hlavně v úvodu nečeká nic lehkého, kvůli rekonstrukci stadionu musejí úvodních 22 zápasů odehrát venku! Ten první mají úspěšně za sebou...

„Samozřejmě jsme rádi za první tři body. Pozitivní je, že jsme dokázali dát pět branek, protože v přípravě nás trápila koncovka. Celkově šlo o těžké utkání a velmi důležitým momentem bylo, že jsme rychle po inkasovaném gólu dokázali brzy skórovat," reagoval trenér Čelanský.

Pochopitelně musel pochválit i první formaci ve složení Rudovský, Dragoun, Eberle, která byla u všeho podstatného. „Tenhle útok se ukázal jako rozdílový. Byl u všech gólů. A jestli některé z nich byly šťastné, to nechám na posouzení někoho jiného. Hlavní je, že nám to tam padlo," mohl si ulevit hlavní kouč.

HC Most - Rytíři Kladno 1:5 (0:1, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 41. Tauš (Divíšek) – 10. Kehar (Dragoun, Rudovský), 37. Kania (Dragoun, Eberle), 43. Rudovský (Eberle, Růžička), 45. Eberle (Kania., Dragoun), 46. Eberle (Dragoun). Rozhodčí: Zubzanda – Belko, Rozlílek.

HC Most: Horák  – Hora, Čížek, Kasal, Charousek, Kousalík, Havelka, Kokeš – Tauš, Divíšek, Nedrda – Kubinčák, Alinč, Petruška – Bojer, Smolka, Písařík, Mical, Slavíček, Zavřel.
Rytíři Kladno:
Chábera – Růžička, Kania, Kehar, Látal, Kolařík, Gutwald - Rudovský, Dragoun, Eberle - Hořava, Melka, Tenkrát - Strnad, Lukáč, Havlíček - Redlich, Pitule, Dalecký.

O zábavu nebyla na střídačce nouze
O zábavu nebyla na střídačce nouze

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud