11. června 2015 • 08:54

Další Čech ve finále. Bartošák poprvé v AHL chytal, prohře nezabránil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový gólman Patrik Bartošák se ve třetím finálovém utkání bojů o Calderův pohár dostal poprvé v letošním play off nižší zámořské soutěže AHL do branky Manchesteru, ale porážce 2:3 na ledě celku Utica Comets nezabránil. Monarchs tak poprvé neuspěli a v sérii na čtyři vítězná utkání vedou 2:1. Utica hostí i další dva zápasy v pátek a v sobotu.



Bartošák chytal naposledy 19. dubna v závěrečném zápase základní části a potom kryl záda Jeanu-Francoisovi Berubemu. Ten se ale v osmé minutě středečního utkání zranil a na led musel za nepříznivého stavu 0:1 dvaadvacetiletý odchovanec Kopřivnice. Sedmadvaceti úspěšnými zákroky ale prohru neodvrátil.

Po úvodní trefě Cala O'Reillyho překonal Bartošáka v čase 18:58 Alexandre Grenier. Ještě na konci první třetiny sice snížil Adrian Kempe, ale v 27. minutě vrátil farmářskému týmu Vancouveru dvoubrankové vedení Nicklas Jensen. Za 64 vteřin se sice trefil opět Kempe, ale záložní celek Los Angeles už gólmana Jacoba Markströma i přes střeleckou převahu nepřekonal.

VIDEO: Bartošákův pozápasový rozhovor

Vstoupit do diskuse
0