Pavel Bárta
31. prosince 2012 • 14:51

Švihálek zavřel oči a pálil, hrdina Jaškin prý zestárl o 50 let

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ze střelce se přes noc přetvořil na nahrávače. Dmitrij Jaškin v zápase proti Švýcarsku obstaral tři gólové přihrávky, včetně té na Hertlovu vítěznou trefu v prodloužení na 4:3. Hra českého týmu hlavně ve druhé třetině připomínala utkání hvězd, jenže dvě vyhození puku mimo hrací plochu znamenala smazání dvougólového náskoku. „Zestárl jsem o padesát let,“ utrousil Jaškin po zápase cestou do kabin.



Bývalý útočník Slavie, který hraje za Moncton v QMJHL, roste v turnaji každým zápasem. Proti Švýcarsku to z jeho strany byl místy koncert. Zadovkami zpoza branky nahrával na druhý český gól Michalu Švihálkovi, po nádherné kombinaci dával Tomáš Hyka do odkryté branky na 3:1, u Jaškina se zrodila i rozhodující akce zápasu v nastaveném čase.

„Měli jsme tam pár dobrých akcí a kluci to trefili. Před prvním gólem si na mě někdo zakřičel, u druhého jsem už neměl kam, dal jsem to tedy Tomáši Hykovi. Prodloužení? Tam jsme si vyhověli s Tomášem Hertlem a on zasunul,“ pravil s klidem Jaškin.

I jeho mrzelo, že český tým neudržel náskok v normální hrací době. „Je to naše hloupost. Nemělo se to stát, ale stalo se a po zápase to je už jedno. Zahrajeme si čtvrtfinále, doufejme příští zápas zvládneme a že naše cesta bude úspěšná,“ přál si.

Velký zápas sehrál i Švihálek. Vedle gólu si připsal asistenci na úvodní trefu Matěje Berana, který se vrátil po jednozápasovém trestu. „Před prvním gólem my to nesedlo, já navíc nevěděl, že jedeme v přečíslení. Klukům bych to jinak dal. A druhý? Dima Jaškin to krásně zatáhl, já si zakřičel. A jak se říká, když nevíš co s pukem, zavři oči a vystřel. Takže jsem je zavřel a pálil,“ usmíval se.

I v těžké situaci po švýcarském vyrovnání Češi věřili, že utkání rozhodnou v prodloužení. „Síly nám nedocházely. Máme na to, abychom takovou zátěž zvládli. Věděli jsme, že musíme vyhrát, tak jsme prostě vyhráli. Já jsem šťastný za postup, také jsme mohli prohrát. Jdeme do play off, kde se porveme o semifinále,“ líčil jeden z největších dříčů v týmu.

Na Nový rok čeká český tým pouze trénink, ale žádné bujaré oslavy jeho příchodu se nechystaly. „Další zápas sice máme až druhého ledna, ale nijal slavit nemůžeme. Zůstaneme v hotelu, možná se půjdeme chvilku projít. Už budeme myslet na čtvrtfinále,“ dodal Švihálek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud